onsdag den 13. marts 2019

Rugbrødshapsere med chokolade...



Disse rugbrødshapsere, rugbrødsboller eller rugbrødssnack kan bruges sådan til lidt af hvert...
Det er en lækker lille hapser som man kan guffe i sig, der sidst på dagen, hvor man nogen gange er til salg for næsten hvad som helst....
Skåret i firkanter eller delt som en bolle er det en lækker lille hapser til børn, der jo også går hen og bliver lidt brødflove mellem måltiderne...
Altså når de lige er kommet sig over, at det der ligner småkager, altså er rugbrød...😉
Endelig er det en virkelig delikatesse, når bollen deles og smøres med smør eller med et godt stykke ost - eller begge dele.
Rugbrødsbollen smager som rugbrød jo gør, men med et lækkert tvist af chokolade.
Jeg har brugt 70% chokolade, men den del er jo valgfri  - Chokolade gør altid godt
Jeg tænker faktisk disse boller ville være perfekte til et ostebord, hvor man godt vil have at det mætter lidt mere end kiks og hvedebrød...

Opskriften kommer her:
Rugbrødsboller med chokolade, ca 25  stk alt efter hvor store/små laver dem.
3 dl kogende vand
3 dl minimælk/ kærnemælk (jeg bruger kærnemælk)
1 tskf salt
2 spskf brun farin
50 gram gær - 1 pakke
125 gram knækkede/skårne rugkerner eller hvedekerner
200 g hvedemel
400 g groft rugmel
1dl solsikkefrø + lidt til at drysse på toppen af bollerne
100 g chokolade
Kog vandet og hæld det over kernerne. Lad blandingen køle af og bland mælken i. Opløs gæren, kom salt, sukker, solsikkekerner og hvedemel i. Rør godt, det er nemmest i røremaskine - rør rugmelet i lidt efter lidt og til sidst chokoladen, der helst ikke skal røres helt i stykker - Dejen skal være våd, men ikke så våd at man ikke kan sætte det i klatter på en bageplade. Hvis du synes den er for våd kan du blande lidt ekstra hvedemel i...
Hæv en time eller lidt mere i skålen, og sæt dejen med en ske i klatter på bagepapir -
Drys solsikkekerne på toppen af bollerne .
Bages 30 - 35 minutter ved 190 - 200 grader i almindelig ovn -
Bollerne er fine at fryse, selv om de som alt andet bagværk er bedst, nybagt.


💚De bedste marts hilsner KirstenK💚




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥