torsdag den 5. april 2012

Apropos ananas eller en af de bedste påskekager der findes...

I min "yderst strukturerede" opskriftsbog findes denne gamle opskrift på en påskekage med ananas og citron...Den er rigtig god, med smagskombinationerne frisk/sød/syrlig.
Den må være fra et gammelt Samvirke for der bruges Safirmel i opskriften...som vist ikke findes mere...tror jeg...


Kage med ananas og citron
Du skal bruge:
1 lille dåse ananas i tern (ca 560 gram)
200 gram margarine eller smør
170 gram sukker (ca 2 dl)
3 æg
180 gram hvedemel (ca 3 dl)
1/2 tsk vanillesukker
1-2 spsk citronsaft
1 tsk revet citronskal
1 tsk bagepulver
1 spsk cognac (som jeg ikke plejer at komme i, det findes så sjældent på lageret)
Pynt 50 g smuttede hakkede mandler

Tilbehør: Creme fraiche eller flødeskum...eller en god flødeis, hvis kagen skal bruges som dessert kage, hvilket jeg synes den egner sig fremragende til.

Ananassen dryppes af i en sigte og skæres i mindre stykker. Margarine/smør smeltes og røres med sukkeret. Æggene piskes i et ad gangen. De øvrige ingredienser vendes i. Ananasstykkerne dog til sidst.
Dejen kommes i en smurt tærteform eller springform og mandlerne drysses over
Bages ca 45 minutter ved 175-200 grader midt i ovnen...

Herfra ønskes en aldeles fremragende Skærtorsdag til dig og dine...

Vil du udskrive opskriften, som naturligvis er prydet med citron og ananastryk, kan du downloade den her...



2 kommentarer:

  1. Tak for opskriften, jeg kunne ikke længere finde min egen udgave. kagen er fantastisk.

    SvarSlet
  2. Det samme siger jeg:). Min opskrift forsvandt under en flytning i 2010 og jeg har siden bagt den efter min hukommelse;)

    SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥