Den må være fra et gammelt Samvirke for der bruges Safirmel i opskriften...som vist ikke findes mere...tror jeg...
Kage med ananas og citron
Du skal bruge:
1 lille dåse ananas i tern (ca560
gram )
200 gram margarine eller smør
170 gram sukker (ca2 dl )
3 æg
180 gram hvedemel (ca3 dl )
1/2 tsk vanillesukker
1-2 spsk citronsaft
1 tsk revet citronskal
1 tsk bagepulver
1 spsk cognac (som jeg ikke plejer at komme i, det findes så sjældent på lageret)
Pynt50 g
smuttede hakkede mandler
Tilbehør: Creme fraiche eller flødeskum...eller en god flødeis, hvis kagen skal bruges som dessert kage, hvilket jeg synes den egner sig fremragende til.
Ananassen dryppes af i en sigte og skæres i mindre stykker. Margarine/smør smeltes og røres med sukkeret. Æggene piskes i et ad gangen. De øvrige ingredienser vendes i. Ananasstykkerne dog til sidst.
Dejen kommes i en smurt tærteform eller springform og mandlerne drysses over
Bages ca 45 minutter ved 175-200 grader midt i ovnen...
Du skal bruge:
1 lille dåse ananas i tern (ca
200 gram margarine eller smør
170 gram sukker (ca
3 æg
180 gram hvedemel (ca
1/2 tsk vanillesukker
1-2 spsk citronsaft
1 tsk revet citronskal
1 tsk bagepulver
1 spsk cognac (som jeg ikke plejer at komme i, det findes så sjældent på lageret)
Pynt
Tilbehør: Creme fraiche eller flødeskum...eller en god flødeis, hvis kagen skal bruges som dessert kage, hvilket jeg synes den egner sig fremragende til.
Ananassen dryppes af i en sigte og skæres i mindre stykker. Margarine/smør smeltes og røres med sukkeret. Æggene piskes i et ad gangen. De øvrige ingredienser vendes i. Ananasstykkerne dog til sidst.
Dejen kommes i en smurt tærteform eller springform og mandlerne drysses over
Bages ca 45 minutter ved 175-200 grader midt i ovnen...
Herfra ønskes en aldeles fremragende Skærtorsdag til dig og dine...
Vil du udskrive opskriften, som naturligvis er prydet med citron og ananastryk, kan du downloade den her...
Tak for opskriften, jeg kunne ikke længere finde min egen udgave. kagen er fantastisk.
SvarSletDet samme siger jeg:). Min opskrift forsvandt under en flytning i 2010 og jeg har siden bagt den efter min hukommelse;)
SvarSlet