søndag den 8. november 2015

Erling Jepsen: Hjertets dannelse.


Alt i mens flygtningedebatten, i mere eller mindre skarp retorik, pågår i alle dele af samfundet, har Erling Jepsen med sin spidse pen skrevet en roman der sætter fokus på, hvordan tingene kan udvikle sig, hvis vi lader vores frygt for det fremmede og ukendte styre vores samfund...
Romanen er satirisk og sine steder rigtig, rigtig humoristisk anlagt.
Udkanten, som i denne roman er den fiktive by Bramstrup beliggende få kilometer fra den den tyske grænse, får også en tur i det Jepsenske maskineri. Jepsen tegner et klart billede af udkantsområderne, som på den ene side fremstår med stort fællesskab, autentisk ro og hvilende i sig selv, mens det på den anden side er gennemsyret af snævertsyn og en indspisthed der næsten er umulig, at komme ud over.
 I romanen møder vi den lidt naive Peder Post der oprindeligt kommer fra det midtjyske og som sådan, aldrig rigtigt er blevet accepteret af hverken hans kone eller det lokale samfund.
Peder Post er dog den inddirekte årsag til at en lokal hemmelighed af kriminel art kommer for en dag...
H.C Andersen blandes ind i for tællingen og fortiden og nutiden kobles, da den specialestuderende Christian  kommer til Bramstrup for at undersøge H C Andersens dannelsesrejse i 1800-tallet.
Der er måske nok smurt lige lovlig tykt på i forhold til romanens karakterer, men på den anden side så kan overdrivelse jo nogen gange fremme forståelsen...en roman der sætter flugt på flere planer på dagsordenen og som samtidig rummer masser af absurd satire.f
En absolut læseværdig roman, som jeg kun kan anbefale.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥