søndag den 7. februar 2010

Humus...


Jeg har lige lavet en skål humus, og kom til at tænke på hvor mange forskellige måder der er at lave humus på. Jeg bruger, som de fleste, kikærter der sættes i blød natten over, og efterfølgende koges en times tid. Derefter blendes ærterne, lidt eller meget, nogen gange synes jeg det er rart at det er groft, mens andre gange synes jeg det skal være blendet helt ud til det er blødt og fløjlsagtigt. Der tilsættes hvidløg (jeg holder af meget, som i rigtig meget) citronsaft eller en båd, måske to, af de syltede citroner, salt og evt en smule spidskommen.
Nogen bruger flækærter, som ikke skal koge så længe, andre igen bruger kikærter fra dåse, der blot skal hældes ud af dåsen og derefter blendes. Der er sågar nogen der bruger Møllerens gule ærter... Ja, der findes formodentlig mange andre måder at lave humus på. Men ligegyldigt, hvordan man laver det, så hører humus så absolut til en af mine favoritter...

6 kommentarer:

  1. Denne retten er ikkje kjent for meg. Korleis blir den brukt?

    Om du ein gong tek turen til desse kanter, og Hå gamle prestegard, så er det koselig om du finn veien til meg og. Eg bur 5 min med bil, frå prestegarden.

    God søndag.

    SvarSlet
  2. Jeg ved godt der er noget der heder humus.Men hvad bruger man det til?

    SvarSlet
  3. hej Kirsten !

    absolut også en yndlingsting hos mig/os.....vi prøvede for sjov at lave det af grønne flækærter( tror jeg det var)...men det var altså ikke sagen...kikærter og masser af hvisløg er jeg helt med på...og jeg bruger det til meget...tilbehør til mad...som pålæg, som hovedret med tilbehør....ja hvad man har lyst til og synes, det passer til....og det er rigtigt...nogen gange vil man have den blød og andre gange lidt mere rå og groft...

    SvarSlet
  4. Ruth: Det bruges som tilbehør til kødretter og som en slags forret. Jeg bruger det også som pålæg... Måske man skulle lade årets ferietur gå til Norge...I er jo hyggelige folk i normænd

    SvarSlet
  5. Conny: Som jeg lige skrev til Ruth og som ejaas og så siger kan man bruge det til mange ting...jeg er specielt glad for at bruge det som pålæg, men også som tilbehør til kød og grøntsager...

    SvarSlet
  6. Ejaas: Jeps, humus med masser af hvidløg er mums...

    SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥