onsdag den 3. juni 2015
Mælkebøttesirup...
Mælkebøttesirup er en lækker aromatisk sirup der nærmest har toner af honning i sig...
Siruppen kan bruges til pandekager, i teen eller en lille stribe oven på en is deessert er heller ikke dårligt.
Hvis du har lyst til at lave din egen mælkebøttesirup kommer opskriften her:
250 gram udsprungne mælkebøttehoveder, tag ikke for meget stilk med, da stilken giver en lidt bitter smag.
1 økologisk citron
1, 1/4 liter vand
1 kg rørsukker, man kan også bruge almindeligt melis, men så bliver siruppen mere lys...
Mælkebøttehovederne skylles godt, så eventuelle smådyr bliver renset fra.
Dernæst koges mælkebøttehoveder, citronen der er skyllet og skåret i skiver og vandet ca et kvarter, hvorefter citron og mælkebøttehoveder sies, gennem først en si og dernæst gennem et klæde eller gennem et kaffefilter, for at få eventuelle urenheder siet fra.
Sukkeret tilsættes den siede væske og koges nu ca 1 - 2 timer...
Der skum der kommer på overfladen når siruppen koges, fjernes med en hulske og smides væk. Du kan se hvornår siruppen er klar til at blive hældt på flaske, enten når den begynder at tykne eller for at være helt sikker kan du tage en teskefuld sirup og lægge på en kold tallerken og hvis det, når det afkøles på den kolde tallerken, har den rette sirupkonsistens er den klar...
Jeg kogte mit i ca halvanden time...
Hæld siruppen på skoldede og atamonskyllede flasker.
Hav en aldeles fantastisk dag...mælkebøttesæsonen er kort, men heftig, og man kan da næsten ikke andet end blive glad af sådan en skålfuld her - enten man så vil lave sirup eller ej...
Etiketter:
have,
haven,
mælkebøtter,
mælkebøttesirup,
mælkebøttesæson,
mælkebøttetid,
natur
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Lyder spændende .. det må vist afprøves ;0)
SvarSlettak for inspiration
Merete: Selv tak - det er umagen værd!
SletDet smager også ganske godt i en cafe latte. Tak for opskrift :)
SvarSlet