I dag har den stået på bagning af havregrynskager som i anledning af julen har fået en stribe chokolade eller to...
Opskriften på havregrynskagerne kommer her, hvor opskriften kommer fra står hen i det uvisse, men jeg har en anelse om at den kan komme for en af de mange svigerinder jer har...
Opskriften er til ca 30 små kager
75 g smør
100 g havregryn jeg bruger de grovvalsede, men de bliver også fine med finvalsede..
125 sukker
1 æg
1tskf bagepulver
1 tskf vanille sukker
(Man kan også tilsætte en spiseskefuld mel, men så bliver de ikke supersprøde, men mere kageagtige) Jeg har ikke brugt mel i mine
Du smelter smørret i en gryde ved svag varme, det må ikke brune, Tag gryden af varmen og bland sukker og æg i...hvis du fordobler opskriften så kom et æg i af gangen og rør det ud inden du kommer det næste æg i, så er det nemmere at røre ud. Du skal bare bruge en ske til at røre dejen sammen med. Kom bagepulver og vanillesukker i og lad dejen så og samle sig en halv times tid.
Sæt kagerne på pladen med en teske, der kan være ca 15 kager på hver plade DE FLYDER RIGTIG MEGET UD ....
Bages 6 - 8 minutter lad kagerne stå på pladen lidt tid inden du tager dem af med en paletkniv. Lad kagerne afkøle helt inden du evt pynter dem med chokolade.
Hvis nogen af kagerne er bløde bager du dem bare et par minutter mere også selv de er blevet kolde...
Gem dem i en kagedåse når de er fuldstændig kølede af. De skal håndteres med forsigtighed for de er skøre og meget sprøde....men superlækre.
Hvor mange grader i ovnen ? 🙂
SvarSlet