Her får du opskriften på en skøn påskekage, den er med citron og ananas og den sød syrlige smag i kagen er rigtig lækker...
Påskekagen er god som dessert, men også dejlig til en god kop kaffe eller te...
Kage med ananas og citron
Du skal bruge:
1 lille dåse ananas i tern (ca560 gram )
200 gram margarine eller smør
170 gram sukker (ca2 dl )
3 æg
180 gram hvedemel (ca3 dl )
1/2 tsk vanillesukker
1-2 spsk citronsaft
1 tsk revet citronskal
1 tsk bagepulver
1 spsk cognac (som jeg ikke plejer at komme i, det findes så sjældent på lageret)
Pynt50 g smuttede hakkede mandler
Tilbehør: Creme fraiche eller flødeskum...eller en god flødeis, hvis man absolut synes der skal tilbehør til. L
Ananassen dryppes af i en sigte og skæres i mindre stykker. Margarine/smør smeltes og røres med sukkeret.
1 lille dåse ananas i tern (ca
200 gram margarine eller smør
170 gram sukker (ca
3 æg
180 gram hvedemel (ca
1/2 tsk vanillesukker
1-2 spsk citronsaft
1 tsk revet citronskal
1 tsk bagepulver
1 spsk cognac (som jeg ikke plejer at komme i, det findes så sjældent på lageret)
Pynt
Tilbehør: Creme fraiche eller flødeskum...eller en god flødeis, hvis man absolut synes der skal tilbehør til. L
Ananassen dryppes af i en sigte og skæres i mindre stykker. Margarine/smør smeltes og røres med sukkeret.
Æggene piskes i et ad gangen. De øvrige ingredienser vendes i. Ananasstykkerne dog til sidst.
Dejen kommes i en smurt tærteform eller springform og mandlerne drysses over
Bages ca 45 minutter ved 175-200 grader midt i ovnen...
Jeg kommer halvdelen af ananaserne i dejen og ligger resten oven på dejen...På fotoet herover er der også æbler og pærer ovenpå...
Kagen på fotoet er blot drysset med sukker inden bagning - man må jo gerne improvisere lidt.
Hav en rigtig dejlig onsdag og en rigtig god påske
De bedste hilsner KirstenK
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥