lørdag den 19. december 2020

Julerød rødbedesalat - 19. december...


 

Den lækreste rødbedesalat i den dejligste julerøde farve. 

En lækker nordisk salat med udgangspunkt i sæsonens udbud....

Som smager pragtfuldt sammen med et stykke nybagt rugbrød .

Opskriften som er til 4 personer får du her:

250 g rødbeder

1 rødløg

1 coxorange æble. Andre sorter kan også bruges, men coxorange giver lige den helt rigtige smag til salaten.

8 små syltede agurker

6 spskf cremefraiche

Fintrevet peberrod efter smag - for mig er det omkring en spiseskefuld...

1 dl tørrede tranebær

Kog rødbederne ca 20 minutter med en tskf salt og gnid skindet af dem. Hæld rødbederne over med koldt vand mens de endnu er helt varme.

Kuldeschokket gør, at du nemt kan gnide skindet af dem.

Skær rødbederne i små tern, skær også agurker, løg og æble i tern og bland med cremefraiche, tranebær og den fintrevne peberrod...

Nogen foretrækker at bruge mayonaise, hvilket man selvfølgelig også sagtens kan gøre. Jeg foretrækker helt klart cremefraichen, der gør salaten lidt "lettere" i det

Måske ikke traditionel julemad, men lidt fornyelse er altid godt ...

Desuden er denne salat et dejligt pålæg på julefrokostbordet også til dem der ikke spiser kød...








Herfra sender jeg de bedste ønsker om en skøn lørdag til dig.

De bedste hilsner

KirstenK



Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥