tirsdag den 10. december 2019

Julebrød - 10 december...



Brødene i juletiden må gerne bære præg af højtiden, hjerter og  JUL er det jeg har valgt at dekorere mine brødmed... og fint ser det da også ud på en buffet - men så sandelig også i brødkurven til morgenmaden.

Opskrift på brød/boller 10 stk boller eller 1 brød...

10 stk
3,5 del mælk/vand
1 pakke gær eller 2 dl surdej
1 tsk sukker
1 tsk salt
3 spsk olie
100 g rugmel
Ca 500 g hvedemel.
Gæren /surdejen røre ud i den kolde væske, sammen med olie, salt og sukker - rugmelet kommes i og hvedemelet æltes i efterhånden - stilles til hævning til dejen er hævet til dobbelt størrelse, med gær varer det en time med surdej varer det måske tre timer eller længere...
Dejen slås ned og æltes igennem og formes herefter til boller eller et brød.
Efterhæver 1/2  - 1 time på pladen. Boller bages 15-17 minutter ved 210 grader - brødet bages 30 minutter ved 210 grader



Bageskabelonerne er blot skåret i kraftigt plastic som eks en plasticforsider fra  et A-4 charteque . Hjerterne og bogstaverne har jeg tegnet på den klare plast og derefter skåret ud med en hobbykniv


 Her hænger skabelonerne  til tørre efter brug...


Med lidt forsigtighed kan de sagtens bruges flere gange...


Lige inden brødet skal i ovnen pensles brødet/bollerne med vand. 
Læg skabelonen på og tryk den forsigtigt fast...
Drys mel på, uden at det kommer udenom skabelonen...

Dub med fingrene på melet uden at det kommer udenfor skabelonen

Her er skabelonen fjernet  og bollen er klar til at komme i ovnen...


 🎅De bedste decemberhilsner 🎅
Kirstenk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥