Allerede 2. søndag i advent !
Så er det da vist på tide at få startet lidt juleknas op.
Opskriften på disse lækre After Eight trøfler er min mors -
En af de gode gamle fra firserne, hvor After Eight jo nærmest var et must på et hvert kakkelbord til aftenkaffen...
Nå men væk med nostalgiske tanker om kakkelborde og velourduge...
Smagen på After Eight trøflerne er der nemlig ikke noget i vejen med.
Opskriften kommer her, og hvis du er hurtig kan trøflerne nå at køle af, inden aftenkaffen.
Opskriften er til 35 stk, men kan sagtens halveres.
40 stk After Eight chokolader
1,5 dl piskefløde
kakao
Hak den mørke chokolade i mindre stykker og kom det i en skål sammen med After Eight chokoladerne.
Varm fløden op i en gryde. Varm så fløden når kogepunktet. Tag gryden af kogepladen og hæld det over chokoladerne i skålen. Lad blandingen stå et minut eller to, hvorefter chokolademassen røres blankt og glat.
Dæk skålen til og sæt den på køl en lille halv time, indtil blandingen har tyknet sig.
Når chokolademassen har været i køleskabet en halv time til en time,
sættes massen i små klatter på et bagepapir...
Beklæd en bage plade eller bakke med bagepapir og sæt teskefulde af trøffelblandingen på pladen. Sæt pladen på køl yderligere en halv til en hel time, hvorefter chokoladeklumperne formes/trilles til kugler, som rulles i kakao.
Opbevares på køl i en lufttæt box - Serveres kolde.
Trøflerne kan holde sig i køleskabet et par uger - hvis ikke de er væk inden...
De bedste advents hilsner
🎄 KirstenK 🎄
Uhmm. De skal prøves. Elsker after 8.🤩 Hvor meget dæmper de øvrige ingredienser smagen? Kunne jo lige komme en dråbe pebermynte i😃
SvarSlet