torsdag den 8. november 2018
Pizza hapsere med tomater og kartoffel....
Disse pizza hapsere egner sig fint til madpakken, men de er også fine som tilbehør til en kødret, men da også som en selvstændig ret med en god fyldig salat til.
Pizzaerne på billedet er ca 12x15cm ( færdig størrelse) men man bestemmer jo heldigvis selv størrelsen :-)
Jeg har valgt ikke at komme ost ovenpå, fordi disse skulle bruges som tilbehør, men et drys ost skader jo på ingen måde de små pizzahapsere...
Til 8 til 10 pizzaer, (alt efter hvor tykke bundene rulles ud.)
350 g almindeligt hvedemel
100 g Tipo 00 (italiensk pizzamel)
10 gram gær
2 spskf olie
2 teskefulde salt
1 teskefuld sukker
4 dl lunkent vand
Fyld:
Pikantost eller en anden flødeost
kartofler i megatynde skive
Tomater i skiver
Et lille drys kryddersalt eller oregano
Opløs gæren i vandet og og rør olie, salt og sukker ud i vandet. Kom pizzamelet i og rør det godt. tilsæt resten af melet, hold lidt tilbage, det er ikke sikkert det hele skal bruges...
Ælt dejen sammen og lad det hvile et kvarterstid på bordet eller i skålen.
Rul dejen ud og skær den ud i firkanter. Smør et lag flødeost på bundene og læg de tynde kartoffelskiver /tomatskiver på og fold siderne ind som ses på fotoet...
Kartoffelskiverne skal være tynde ellers kan de ikke nå at blive møre, og rå kartofler er der ikke mange der synes om...
Kanterne pensles med vand, for ikke at blive alt for brankede.
Bages 15 - 20 minutter alt efter, hvor mørke man vil have de små pizzahapsere
🍕 De bedste pizza hilsner KirstenK 🍕
Etiketter:
bagning,
madlavning,
opskrifter,
pizza,
pizzahapser,
vegetar,
vegetarmad
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Uh, det ser lækkert ud. Jeg har altid undret mig over, hvordan kartoflerne ikke blev brankede. Svaret er at de er rå fra start af. Tak.
SvarSlet