lørdag den 14. november 2015

Vegansk remulade - mere spalteplads til de grønne tomater...


Efterår og grønne tomater hører sammen...
Du kan læse om de tvangsmodnede grønne tomater her
De grønmne tomater kan naturligvis sød eller sursyltes - men lige netop den gren af syltekunsten, er ikke noget hit her i huset,
En relish eller en slags remulade, som specielt den veganske del af familien synes godt om, er derimod lang mere populær.
Remuladen kan bruges til nærmest alt og den er specielt fin at bruge i dressing.
Den kan fint laves af de sidste grønne tomater og agurker fra drivhuset.

Opskrift:
1 kg grønne tomater
1,5 kg agurker
0,5 kg pillede løg
3 teskefulde karry
50 gram salt
9 dl eddike


De rengjorte tomater og agurker og de pillede løg køres i en foodprocessor eller gennem kødhakkeren og røres med 50 gram salt.
Kom massen i en sigte og tryk væden fra - der er meget væde.
Kog mosen i 20 minutter med 0,5 liter vand og 1,5 dl eddike.
Efter 20 minutter sies massen igen og blandes med 7,5 dl eddike 750 gram sukker og 3 teskefulde karry. Massen koges under omrøring i ca 20 minutter. Der skal røres ofte ellers brænder det på, hvilket absolut ikke gør noget godt for smagen. Efter 20 minutter skulle remuladen gerne have en konsistens som tyndt syltetøj - hvis ikke, må man koge det lidt længere - stadig under omrøring...
Fyldes i varme ikke alt for store atamonskyllede glas, der straks lukkes til.


Herfra ønskes en dejlig lørdag og tak fordi du læste med her...



Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥