søndag den 22. juli 2012

Marietidsel...


Jeg har været på besøg hos min allerældste veninde Magda, i går...for at plukke hindbær..Magda bliver lige straks 89 og passer have og hus til fuldkommenhed, specielt hends have er et kapitel for sig. Der er ikke et græsstrå der vender forkert og der er alle mulige spændende planter i hendes have.
At hun selv formerer planter kan vel heller ikke komme som nogen overraskelse...Hun havde blandt andet sået nogle Marietidsler, hvoraf der var skrevet Kirsten på en af potterne...Den fik jeg med hjem, foruden 1 kilo hindbær, en kæmpe buket blomster fra haven, en bakke med tagetes (naturligvis sået fra hendes egne frø)og en lille slyngplante med de fineste blå blomster...
Min cykelkurv var fyldt helt op, så jeg måtte cykle med blomsterne i hånden hjem.
Marietidslen skulle efter sigende have fået sit navn, fordi der dryppede mælk fra jomfru Marias bryster, ned på planten, hvorfor den fik sit plettede udseende...

6 kommentarer:

 1. Det er så fint med de gamle navne til planter.

  Tænk at være så frisk i en alder af 89:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva: Ja, du fatter ikke hvor frisk hun er...ønsker jeg kunne være så frisk når jeg når hendes alder!

   Slet
 2. Hvor er den bare smuk. Skønt med forskellige og sjove planter i haven og flot at så gammel en dame selv kan holde det hele. Stor respekt for det. Og hvor er du heldig at få så mange skønne planter, blomster og hindbær med hjem. Ha en fortsat god søndag.
  mange knuz fra Lina

  SvarSlet
  Svar
  1. Lina: Ja det er helt fantastisk med en veninde i den alder...og gavmild er hun sandelig...også god søndag til dig!

   Slet
 3. Jeg havde ogsaa saadan en veninde, hun var bare skoen. Gammel nok til at vaere min bedstemor, men ung nok til at vaere min veninde. De er guld vaerd! :)

  SvarSlet
 4. Tina: Ja hende her er også skøn!

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥