søndag den 7. januar 2018

Chia boller med pikantost...



Godt nytår til alle derude...
Januar er måneden hvor de fleste skal have brugt rester af flere forskellige slags og hvor der for de flestes vedkommende holdes lidt igen med forbruget...
En rest, var her, en hel Pikantflødeost, der hastigt nærmede sig sidste salgsdato, og som for at blive brugt, røg i bolledejen.
Smagen af urterne og det ekstra fedtstof fra friskosten gjorde bollerne ret lækre.
Bollerne er fint tilbehør til en suppe eller som en gnavebolle eller slet og ret med eller uden smør og en skive ost...
Opskriften kommer her og er  principppet en almindelig bolledej blot tilført en dl rugmel og en Pikantost...

10 - 12 boller
4 dl vand eller mælk
1 pakke gær
1 tsk sukker
1 tsk salt
4 spsk neutral olie
1 æske Pikantost
1 dl rugmel
Ca 600 -700g hvedemel
Chia frø til at drysse på bollerne.

Pisk Pikantosten ud i vandet der enten kan være lunet eller være koldt (Ved koldt vand kan du lade dejen hæve længere tid) og opløs gæren heri. Bland olie, salt og sukker og rugmel i og rør det sammen.
Ælt hvedemelet i dejen lidt efter lidt og ælt dejen godt sammen. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse og slå dejen ned.
Del dejen i 12 boller. Hver bolle  rulles flad, der skæres riller i den flade bolle som billederne herudner viser. Fold fra siden hvor der ikke er skåret op, og fold sammen til en bolle der sættes til hævning ca 30 min. på bagepladen. Pensl med vand og drys med rigeligt chia inden bollerne bages ca 15 - 20 ved 200 grader.

Skær op som på billedet...


Rul sammen fra den side, hvor der ikke er skåret...


Fold sammen til en bolle...


Velbekomme og god januardag til dig der læste med her.

De bedste hilsner KirstenK




1 kommentar:

  1. Det ser lækkert ud. Bliver de mon bedst med mælk eller vand? Mon ikke jeg skal prøve det til weekendens gæstebud? Det tror jeg da nok.

    SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥