tirsdag den 27. september 2016

September koteletter med hyben, æble og havtorn...Koteletter i fad er ofte på madplanen her...Retten kan laves i forvejen og man kan nemt lave til to dage, hvis man har brug for en dag, hvor det skal være nemt at lave mad.
Jeg har lavet en opskrift med sensommeren og høstens frugter både fra have og fra naturen...
Jeg har til denne opskrift brugt svinekoteletter, men det kunne også sagtens være kylling eller kalkun.
Retten her hører måske ikke til i kategorien mad i en fart, men tilbehøret til koteletterne er meget smagfuldt og er lidt anderledes. Hvis du kan lide den sur/søde smag, og havtornenes helt specielle citron/passionsagtige smag, så er denne ret lige noget for dig.
Til 4 personer skal du bruge:
8 svinekoteletter.
2 - 3 æbler
2 løg
1 stor håndfuld rensede hyben.
1 håndfuld havtorn
1 håndfuld ribs
1 håndfuld tørrede abrikoser
200 g bacon i tern.
2 spsk lys rørsukker eller melis.
Hyben, ribs og havtorn havde jeg på frost, så det var jo nemt at gå til...ellers er det bare ud at plukke i naturen der er stadigvæk både hyben og havtorn i massevis...
Koteletterne brunes af på panden eller i en stegegryde i smør eller olie og kommes i et fad, der sættes i ovnen ved 200 grader.
Tilbehøret som blot varmes med de sidste 10 minutter laves i en gryde (jeg brugte stegegryden)
Baconternene steges og tages op på en tallerken. Løgene pilles og snittes i tern, kernehuset tages ud af æblerne og de skæres ligeledes i tern. Abrikoserne skæres i mindre stykker. Løgene steges næsten færdige i baconfedtet hvorefter æbler, abrikoser, hyben, ribs og bacon kommes i gryden og simrer i en 5 minutters tid - det skal helst ikke blive alt for smattet, men hyben og æbler skal selvfølgelig være næsten møre. Kom til sidst sukkeret ved, pas på det ikke brænder på.
Kom et par dl vand eller boullion ved, så der bliver lidt sovs ved...
Koteletterne steges i ovnen ca en halv time, hvorefter frugtfyldet kommes ovenpå koteletterne...steg yderligere ca 10 minutter og så er der ellers spisetid...
Server med ris, kartofler eller blot med et groft brød og lidt grønt til.

                                           🍴Velbekomme og de bedste hilsner KirstenK🍴

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥