mandag den 29. august 2016

En krans af hyben...


Det er tid for hyben og i lighed med solsikkeføljetonen kommer her en hybenditto...
Buskene af rynket rose eller hyben rose som den vel oftest kaldes står alle steder, og den står da også på listen for landskabsukrudt - fordi den som invasiv plante breder sig uhæmmet og må holdes nede. Hybenrosen blev tidligere plantet rigtig mange steder fordi den er robust og villigt breder sig.
Den blomster dufter skønt og jeg plukker både blomster og frugter, men hvis frugterne skal bruges til at sylte bør man ikke plukke fra buske der står langs vejene idet frugterne optager forurening fra bilernes udstødning...

En krans af de fine røde hyben er hurtigt lavet og den kan pynte alle steder. Den visner selvfølgeligt efter hånden og bliver lidt træls at se på, men pyt den var jo hurtig at lave og kostede kun den smule et lille stykke tråd kostede...
Her har jeg plukket hyben og trukket dem på en mellem kraftig ståltråd - denne her, er sådan en tråd der vist er beregnet til at binde planter op med, plasticbelagt og nem at bøje og er købt i et plantecenter, men hvilken som helst lidt kraftig ståltråd kan bruges.
Til kranse er det bedst at bruge hyben der ikke er helt modne,fordi de meget modne frugter nemt går
 i stykker...

Du klippet et stykke ståltråd og sætter hyben på som var det perler på en snor...det går hurtigt og børn kan sagtens være med...Start med at bukke en lille vinkel i enden af tråden,  det er til at binde kransen sammen med.

Når ståltråden er næsten fuld binder du de to ender sammen og du har en krans...


En krans på havelågen pynter gevaldigt...

I en busk eller træ kan en lille krans også se fin ud...

💐De bedste hilsner KirstenK💐

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥