Rønnebær findes alle steder, jeg plukker ikke bær der står ved befærdet vej, fordi jeg har en ide om at de så optager forurenig fra de forbikørende biler...men det kan godt være det er en skrøne...
Jeg plukker klaser af rønnebær og skyller dem nænsomt og lader dem tørre et par timer og fryser dem efterfølgende ned. Man kan selvfølgelig bruge rønne bær til gele eventuelt sammen med æbler...en gele der er velegnet til vildt og andre stegeretter...
Jeg bruger rønnebær som smagsgiver til grydestegte stege...De er også fine at komme i boller og brød, så hakker jeg de små kønne bær, så de bliver lidt jævnere fordelt i brødet...
Rønnebær kan tørres i ovn ved 40-50 grader i 2 til 3 timer, gerne med varmluft. Man kan også tørre dem indendøre et lunt og luftigt sted i 2-3 dage...
Tørret kalder man også rønnebær for "bornholmske rosiner"
Rønnebær kan også bruges som smagsgiver i snaps.
Må din tirsdag aften blive forrygende...
Når min rønnebær en dag bliver stor og fin - så skal jeg prøve at lege lidt med at tørre dem tror jeg :0)
SvarSletKaren Elisabeth: Heldigvis gror rønnebærtræet hurtigt!
SletAlt det vidste jeg ikke om rønnebær. Tak for info :-)
SvarSletOg god tirsdag aften til dig :-)
Kirsten: Selv tak da...
SletVi har to forholdsvis unge rønnebærtræer og i år bærer de flotte klaser af bær - jeg har kigget på geleopskrifter og synes godt nok, det er længe, der anbefales, at bærerne skal blive hængende på træet for ikke at være for sure - så din ide med at fryse lyder rigtig godt.
SvarSletJeg har også overvejet at tørre nogen til dekorations-brug.
Randi: jeg plejer også at tørre nogen klaser til dekorationsbrug...de bliver lidt rynkede men jeg synes de er fine til juledekoratinerne...Og ideen med fryseren er at foretrække frem for at lade klaserne hænge...
Slet