Mortensaften er vel overstået...den er i al ubemærkethed gået hen over hovedet på mig og mine familiemedlemmer...for vi har ikke tradition for at fejre mortensaften.
Det med at den i al ubemærkethed er gået hen over hovedet på os, er måske nok det, man kan kalde en sandhed med modifikationer, for adskillige har da spurgt om vi ikke skulle have and og rødkål...Og, nej, det er ikke på grund af et langhåret princip, eller fordi vi synes det er synd for ænderne...Der har bare aldrig været tradition for mortensaften i min familie og heller ikke i min mands familie..
Og i min lavpraktiske og lommefilosofiske tilgang til verden så må man selv "bestemme" den slags...
Glædelig søndag til dig, enten du er til and eller lasange eller til noget helt andet!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Som du kunne læse på min blog kan vi godt lide at mødes og spise and sammen Mortens aften.
SvarSletMen lasagne kan også smage lige så godt :-)
Dejlig søndag til dig.
Knus Lonni
Lonni: Det er godt at mødes i familien og det gør vi også så ofte det kan lade sig gøre på trods af store geografiske afstande...hvad menuen er, er underordnet det er jo ikke det der er fokuspunktet...
SletJa vi fik hellere ikke and. Den venter vi med til juleaften. I stedet fik vi tømt køleskabet for rester og alle var mætte og glade da de gik fra bordet. Dejligt.
SvarSletDa jeg var barn fik vi altid and, men det var kun fordi min Bedste havde af egen avl. De smagte FANTASTISKE og især fordi man vidste at de havde haft et dejligt liv med masser af grønt og kærlighed. Mums.
Kh Susanne, suskreahjoerne.blogspot.dk
Fru Nikolajsen: At alle var mætte da de gik fra bordet var jo herligt...det er jo også ligesom det er der meningen med at spise....
SletVi fik heller ikke and - nogen gange gør vi .
SvarSletMen vi spiser jo jævnligt and - ææælsker det., og gerne med utraditionelt tilbehør :) .
Håber du får gang i kanelsnurrerne ;)
Marianne: Vi får næsten aldrig and men det er mest fordi der er så lidt kød og så meget fedt på en and (også fordi vi meget bedre kan lide gås og kalkun) Kanelsnurrerne er allerede i ovnen...
SletHej Kirsten
SvarSletDet e lige præcis sådan det også er her ...
Vi fik en reje- mad :)
( vi har havde været til fødselsdagsbrunch - så devar ikke den helt store sult .....
Godt man selv kan bestemme :)
Go søndag til dig og dine
Marianne: Traditionen findes slet ikke i vore familier og en gang i mellem kan der lige gå en "lille djævel" op i mig når alle har spurgt om vi ikke skal have and og når de fleste så ryster underligt på hovedet af mit svar så er det at den "lille djævel" for alvor kommer op i mig...for heldigvis betemmer man selv!
SletVed et tilfælde fik jeg and. Det smagte skønt, men alt muligt andet havde også været godt.
SvarSletJuleaften står den dog ALTID på and OG flæskesteg. Og det kan der ikke rokkes ved.
Eva: Næ juleaften kan der ikke rokkes ved det man nu plejer at få...for det meste får vi kalkun fordi alle kan lide det, men med vegetarer i familien så er der også andre retter på bordet og tro det eller lad være men disse er vældig populære...
SletHer var der heller ingen and... og det gik fint alligvel ;0)
SvarSletMerete: Godt så kan vi efterhånden konstatere at mortensaften kan forløbe fint uden and!
SletHeller ikke her stod den på and, men på rester fra dagen før, og vi har heller aldrig "fejret" Mortens Aften. Det har aldrig rigtig været os. Ligesom Mors og Fars Dag heller aldrig er noget vi er gået særligt op i. ;o)
SvarSletMajbrit: Tja...det ser ud som om det ikke kun er her traditionen har vundet indpas...fars og mors dag er heller ikke rigtig noget vi fejrer, selv om mine piger efter de er blevet voksne har købt noget til mig til mors dag, men det er ikke noget jeg har "lært" dem...
SletBurde det ikke ogsaa vaere gaas man spiste? Som du nok kan forstaa, er det heller ikke en tradition jeg har taget med mig. :)
SvarSlet