fredag den 9. november 2012

Bagning med bageferment...


At bruge bageferment som hævemiddel er lidt besværligt, men det lønner sig i den sidste ende, kan jeg love for
Brødet får den mest vidunderlige smag og duft og det hæver som er det betalt for det...Den lidt gærede smag som gær nogen gange giver er fuldstændig erstattet af en dejlig "gammeldags brødsmag"
Du kan læse mere om bagning med bageferment her hvor der ligger en udførlig vejledning.

14 kommentarer:

  1. Det er de der bagerutiner som man bare skal have lagt ind i sine daglige rutiner - det er jeg ikke lige nået til at få gjort - men jeg må prøve det!

    SvarSlet
    Svar
    1. Karen Elisabeth: Hmm...det ser nu mere besværligt ud end det er i virkeligheden...og ja det er noget med bagerutiner...Held og lykke med det, du fortryder ikke!

      Slet
  2. Ja det vil jeg gerne skrive under på husker stadig hvor godt og flot dit brød så ud i legestuen, det vil jeg også prøve.
    Rigtig gode fridage til dig når vi når så langt.
    Ida

    SvarSlet
  3. Uhmm- det er bare så lækkert. Havde faktisk helt glemt det, bagte tidligere rigtig meget med bageferment. Lige nu er jeg ved at lave en æblesurdej - glæder mig meget til at prøve det.

    Marianne

    SvarSlet
    Svar
    1. Marianne: Æblesurdej...uh det lyder spændende...det skal jeg da vist lige have tjekket ud!

      Slet
  4. hej Kirsten !

    Jeg har aldrig prøvet bageferment, men udelukkende gær..alm. gær og tørgær og så bruger jeg en del surdej osse.....men bageferment har jeg tilgode....det må jeg da prøve engang......

    venligst Anita...og god weekend iøvrigt...

    SvarSlet
    Svar
    1. Anita: Jeg tror lige bageferment er noget for dig...

      Slet
  5. Det har jeg aldrig prøvet og kommer nok heller aldrig til det, så lidt tålmodighed jeg har, men de ser rigtig lækrere ud.
    God weekend til dig.

    SvarSlet
    Svar
    1. Conny: Det ser numere indviklet ud end det er...når først man har lavet grundejen er det jo lige som alt andet bagning...men lidt tålmodighed kreæver det da...

      Slet
  6. Det har jeg heller aldrig hørt om før, så det må da lige undersøges... :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Dorit: tror måske også det er lidt bagenørderi...det er sjovt at prøve andre metoder...processen er spændende i sig selv!

      Slet
  7. Så blev jeg lidt klogere, på en grå regnvejrs søndag :-)
    Det lyder spændende, men er vist ikke lige til min tålmodighed ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Randi: Som sagt er det måske også lidt nørdet...men det baetaler sig rent smagsmæssigt!

      Slet

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥