mandag den 12. marts 2012

Peberfrugter med fyld...

Peberfrugter med fyld:
En af weekendens menyer stod på peberfrugter med fyld...En dejlig ret, hvor kødet kan udelades hvis man er til vegetarretter.
Til 4 personer
Jeg bruger en peberfrugt eller to pr person, gule grønne eller røde...
300 g hakket oksekød med  lavt fedtindhold...
2  store gulerødder
1 stort løg
2 porrer
Salt og peber og evt ens favorit krydderi...(Sidst brugte jeg et par teskefulde chili pasta, dog lige rigeligt, efter nogen af de "medspisendes" smag)
Lidt pikant flødeost eller en sjat piskefløde
Et par håndfuldel øse ris (evt en rest kogte fra dagen i forvejen)
Revet ost, enten en færdig revet ost eller også den sidste lidt trælse rest af skæreosten, som rives på rivejernet...

Snit løget i tern og brun det i en gryde, hvorefter kødet tilsættes og brunes med, gulerødderne rives,  porrerne renses, snittes og kommes i gryden, når kødet er brunet af...
Når grøntsagerne er knapt møre tilsættes fløde eller pikant ost...Det må ikke være alt for vådt i det, så spar lidt på piskefløden, hvis det er det, du bruger. Krydr med salt og peber...
Hvis du laver retten som en "Veggie" udelader du selvfølgelig bare kødet, men bruger samme fremgangsmåde.
Peberfrugterne skæres over i to halvdele og renses for kerner og stilk... Peberfrugterne lægges i et ovnfast fad, fyldet kommes i de halverede peberfrugter så der er godt med fyld i...Der drysses ost på toppen, og så er det bare ind i oven ved 200 grader i ca 20 min.

Fyldet kan nemt laves i forvejen, og opbevares i køleskabet.
Man kan evt lave en dobbelt portion og bruge den ene halvdel som en gryderet serveret med grøntsager eller brød, og gemme den anden halvdel til dagen efter, til fyldte peberfrugter...
Det er nemlig lidt sådan mine madplaner fungerer...

8 kommentarer:

  1. Uhm, de lydder lækre.
    Skynder mig at kopiere opskiften.
    mange Tak for den.

    Yt

    SvarSlet
  2. Har været på ferie og er ved at tygge mig gennem min blogliste - det tager tid for jeg er jo nødt til at læse tilbage... :-)
    Hvad er det dog jeg ser? Garn af aviser? Er spændt på at se fortsættelsen.

    Peberfrugterne laver jeg også ind imellem, men jeg lægger en blanding af cremefraiche, tomatpure, soya, revet ost over som låg, i stedet for at blande ost/fløde i kødet. De kan jo varieres i det uendelige.

    SvarSlet
  3. Det ser/lyder lækkert. Det skal helt klart afprøves. Tak for inspiratin:-)

    SvarSlet
  4. Yt: Velbekom siger jeg så bare...

    SvarSlet
  5. Dorit: Velkommen hjem...Sarah har passet biksen perfekt...

    SvarSlet
  6. Janni: Selv tak...det er værd at prøve...

    SvarSlet
  7. lækker opskrift ....
    har lige læst lidt tilbage ...er vild med dine lørdagshuse og avisgarn :o)
    knus♥

    SvarSlet
  8. Marianne: Jeps fyldte peberfrugter er dejlige ...avisgarnet kommer der mere om senere...

    SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥