onsdag den 6. juli 2011

Skønne Begonia...


Jeg har denne Begonie som jeg tror er Begonia Semperflorens, men jeg ved det ikke med sikkerhed. Begonia slægten er meget stor, og så vidt jeg har læst mig til opstår der nye hybrider hele tiden... Den er rigtig nem, at formere via stklinger...
Jeg klipper den ned om efteråret og så står den indendøre (for den tåler ikke det mindste frost, overhovedet) uden at få særlig meget vand eller noget. Om foråret klipper jeg de lange blege stængler af, som er kommet i vinterens løb, og giver den vand og gødnig regelmæssigt, sommeren igennem.

6 kommentarer:

 1. må jeg få en stikling til min svalegang - eller endnu bedre en stikling der er blevet til en blomst :-)

  SvarSlet
 2. Hej Kirsten.

  Hvor er din Begonia flot. Min mormor har en kæmpe stor en under hendes overdækkede terasse og som hun tager ind om vinteren. Den har bare mere rødlige og takkede blade med hvide prikker, efter hvad jeg husker.

  Stine:)

  SvarSlet
 3. Jeg har også en rigtig flot begonia, men kan bestem ikke det latinske navn på den....RESPEKT:)

  Skal da prøve at formere den, det har jeg ellers kun gjort med pelargonier.

  Tak for tippet.
  Kh. Majbrit:)

  SvarSlet
 4. Lene: Ja,selvfølgelig må du det...

  SvarSlet
 5. Stine: Begonia slægten er meget omfattende og der findes i tusindevis af forskellge, desuden krydser de sig med hinanden i en uendelighed!

  SvarSlet
 6. Majbrit: Ja, prøv da endelig...mine pelargonier gror rigtig godt i år...efter dine anvisninger... Det med de latinske navne er en gammel nørdet passion jeg har!

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥