lørdag den 28. oktober 2017

Øllebrødspandekager...

Lækker og sund frokost, der ikke er mange dikkedarer i at lave...

Eller skal man sige dem rugbrødspandekager?
uanset hvad man kalder dem smager de rigtig dejligt og der er mage muligheder i sådan en stak små tykke pandekager.
De fleste kender risklatter og øllebrødspandekagerne er i princippet noget i den retning.
Opskrift er der ikke rigtig, men der kan sikkert sagtens findes en præcis en af slagsen på nettet.
Pandekagerne kan spises som morgenmad med sirup eller uden, med frugt til eller ingenting til. Frokostpandekager med en grønsager til - mine dagplejebørn elsker dem med ærter, majs, tomater, agurker og peberfrugt. Pandekagerne er rigtig gode til de børn der ikke elsker rugbrød, for pandekagerne er nærmest en slags stegt rugbrød.
Pandekagerne smager også pragtfuldt kolde, og er perfekte i madpakken.

Her kommer alligevel noget der ligner en opskrift -  Helt frit efter hukommelsen...
Antal: 10 - 12 stk, alt efter størrelsen.
Jeg brugte ca en halv liter kold øllebrød,
Et par håndfulde havregryn, valsede eller uvalsede, det er lige meget...
Et par  eller tre spiseskefulde æblegrød/mos  - det kunne også have været en moset banan.
2 æg
3 spiseskefulde hvedemel.
Smør eller olie til stegning
Rør havregryn og æblegrød/moset banan i øllebrøden. Hvis dejen er alt for tyk kommes lidt vand i. Bland æg og mel i dejen og pisk den sammen. dejen skal have konsistens som tynd havregrød. Varm panden op med rigeligt smør eller olie og kom dejen med en ske på panden som små tykke pandekager. Steg pandekagerne til de er gennemstegte...De er gennemstegte når de ikke længere føles klistrede indeni. Man skal dog passe på ikke at give dem for hård varme, da de hurtigt bliver alt for mørke...
Øllebrødspandekager med hjemmelavet blåbær sirup...lækkert til dessert eller brunch ...

😊Velbekomme og de bedste hilsner KirstenK 😊


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥