mandag den 14. november 2016

Når kreativitet og logik kommer i carambolage og udløser en bombe...


Man siger at kreative mennesker ikke er særlig logiske.
Om det er rigtigt ved jeg ikke...
Følgende lille oplevelse kan måske være et eksempel på samme. Det kan også være, at jeg ikke tænkte mig om eller også var det et udslag af det meget sene tidspunkt på dagen, hvor jeg lige skulle lave denne kreative forberedelse til en dessert, som inde i mit hoved nærmest allerede var kåret til årets bedste dessert...
Nå, men jeg havde et eller andet sted på et af de sociale medier set, hvordan en eller anden dyppede en ballon i smeltet chokolade, lod chokoladen stivne og derefter piftede ballonen og vupti - stod den fineste lille chokoladeskål, klar til at fylde med is og lækkerier...
Så let som at klø sig i nakken, tænkte jeg og smeltede chokolade og pustede balloner op...lige et lille hurtigt projekt inden jeg skulle i seng (min sengetid var faktisk allerede overskredet med adskillige timer)
De første to balloner gik det fint med - de blev dyppet i chokolade og stillet i kopper og glas der stod parate  til formålet...

Den tredie ballon blev dyppet i chokoladen, og jeg var allerede begyndt at glæde mig til dynerne for halvdelen af de seks chokoladeskåle var nu fremstillet - troede jeg -
Da jeg havde stillet ballon nr tre i sin kop sprang ballonen med et brag og der blev slynget chokolade rundt i hele køkkenet...
Nu var chokoladen jo smeltet og da jeg normalt ikke er sådan at slå ud tørrede jeg bare det allerværste chokolade op og lavede en ny - og filensparkemig om det ikke skete igen - Chokoladen var nok blevet for varm og jeg kølede den lidt af mens jeg tørrede op, på vægge, på fliser, i vinduet og på gulvet...og alle andre mulige og umulige steder.

Resten af ballonskålene blev fremstillet uden bøvl, men nu her mange dage efter spotter jeg af og til en brun chokoladeplet hist og her...
Det der med at pifte ballonen gik fint (jeg havde, efter at have renset ballonen smurt ballonen med en smule smør)
Chokoladeskålene blev måske nok lige tykke nok, men som en af gæsterne høfligt pointerede, der kan aldrig være for meget chokolade i en dessert...
Noget foto af den færdige dessert har jeg ikke, men de blev fyldt med kugler af hjemmelavet is som blev drysset ret rundhåndet med brændte mandler der var knust...

                                                             De bedste hilsner 

                            🍨  KirstenK 🍨

4 kommentarer:

  1. Jeg beklager, men jeg kom altså til at grine højlydt, da jeg læste din historie. Jeg kan tydeligt se det for mig, ballonen der springer og sender chokolade ud i hele køkkenet.
    Jeg synes, skålene er blevet flotte og de smagte garanteret fantastisk :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Lone: Jeg griner også af det nu, meeen måske jeg ikke grinede så meget da jeg stod i chokolade til halsen. Af skade bliver man klog.

      Slet
  2. Nej, der kan da aldrig være for meget chokolade i en dessert! Jeg er meget imponeret over dine kreative evner, OG chokoladeeksplosion også, ikke mindst! Wauw! Jeg lavede en flødeeksplosion her forleden dag (rystede den flaske jeg lige havde skruet låget af på....), det var über alles...

    SvarSlet
    Svar
    1. Det skøreliv: Ja til grin kan man jo altid blive og om ikke andet så sætter det da lidt kolorit på tilværelsen og man skal jo prøve sig lidt frem... Tak for dine søde ord!

      Slet

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥