søndag den 11. oktober 2015

Mynte - Kandiserede mynteblade...


Den velduftende og dejligt friskt smagende krydderurt mynte findes i mange forskellige varianter...min er en ganske almindelig marokansk mynte...
Myntens blade egner sig fint til at kandisere og de kandiserede blade smager pragtfuldt og er fine at pynte en lagkage eller en dessert med.
Du skal bruge en håndfuld friske og tørre mynteblade
En pastoriseret æggehvide
Flormelis.
En Sigte, en bagepensel, bagepapir, bageplade og en ovn...
Først indsamler du en håndfuld mynteblade, det ser pænest ud hvis der er lidt stilk med...og stilken har også en praktisk funktion.


Myntebladene pensles med æggehvide på begge
 sider af bladet. Man kan også dyppe bladene i æggehviden, men der hænger meget æggehvide ved og bladene bliver tykke og æggehviden bobler op når bladene senere tørres i ovnen...Flormelis sigtes over bladene, først på den ene side og derefter på den anden side...det er her stilken er praktisk at have...


Bladene lægges på bagepladen der er beklædt med bagepapir og så skal myntebladene tørres i ovnen... ved ca   75 - 100 grader, indtil bladene er helt tørre... Det tager det meste af en times tid.
De færdig tørrede mynteblade i nærbillede...det er ikke dem alle, der er blevet lige pæne, men så er der smagsprøver til mig...Det er jo nærmest fredagsslik... og så på en søndag. 

2 kommentarer:

  1. Sikke en dejlig idé. Det må jeg da prøve. Tror stadig der er mynte i haven. Tak <3

    SvarSlet
  2. Lena: De kandiserede mynteblade smager simpelhen pragtfuldt...Tak for din kommentar.

    SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥