onsdag den 13. maj 2015

Overnigth oat - morgenmad i en fart...


Måske kender du overnigth oat ...
Jeg gjorde ikke, før min yngste datter introducerede mig for det.
Og skal jeg være helt ærlig, så var jeg noget skeptisk... for det lyder, ærlig talt, ikke specelt lækkert, at lade sine havregryn stå i blød i mælk (eller vand) natten over.
Nu er jeg inkarneret havregrøds og havregryns spiser i forvejen, så jeg lod tvivlen komme overnigth havren til gode og bestemte mig for at prøve...
Men det er altså meget, meget mere lækkert end man skulle tro.
Overnight oaten har naturligvis sin oprindelse i USA, hvor de fleste laver det i et Mason Jar glas, vældig praktisk, så er grynene også dækket til, når de skal stå i køleskabet natten over.
Glasset kan man også tage med sig som en madpakke...

Jeg laver min overnigth oat således:
1,5 del gryn enten finvalsede eller grovvalsede.
1 dl skummetmælk (eller vand)
Kommes i et glas med låg og sættes i køleskabet natten over.
Man kan røre rundt i grynene, der i nattens løb har suget det meste af væsken, inden man kommer frugt og/eller rosiner, bær, bananer eller hvad man nu synes. jeg spiser også gerne overnight oaten uden frugt eller andet - smagen er sådan lidt havregrødsagtig, men uden den varme lidt klistrede fornemmelse.
Jeg slutter altid af med et drys chiafrø, fordi de er så ualmindeligt lækre og herresunde...Man kan også sagtens komme chiafrøene i grynene om aftenen,men jeg kan godt lide den knasende fornemmelse chiafrøene har. Hvis de kommes i om aftenen bliver de bløde og lidt geleagtige...
Nogle gange laver jeg oaten med frosne blåbær, som jeg kommer i glasset om aftenen sammen med gryn og mælk.
Hvis du googler overnight oat vil du også støde på versioner med sirup og chokolade, men den slags passer ikke ind i mine morgenritualer... Hvis du ikke allerede har prøvet dette lidt specielle morgenmåltid, så skulle du prøve at give det et forsøg.
Det er hurtigt, at få morgenmaden på bordet, for du har jo lavet det om aftenen...
Glædelig forårs onsdag til dig...husk, du bestemmer (næsten) selv hvor smuk den skal være...
.


2 kommentarer:

  1. Det lyder godt nok specielt, men prøves skal det, for jeg er ikke just morgenmenneske, så det vil passe mig fint bare lige at kan tage sådan en portion, der er klar :)

    SvarSlet
  2. Randi: ja det lyder ikke særlig lækkert - det indrømmer jeg - men jeg har spist det i nogen tid og jeg synes det er fantastisk og fidusen er jo at man ikke behøver at søde det, som man jo er tilbøjelig til at gøre det med havregrød. Held og lykke med projektet...

    SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥