I den offentlige natur må man plukke, hvad der kan være i en hat, siger en gammel regel... Så det gjorde jeg så og lavede hybensuppe af de hyben der var i hatten.
I min bandom fik vi altid dessert eller efterret som det hed dengang...hybensuppe og hyldebærsuppe var to af de efterretter vi fik oftest...
Jeg rensede og skyllede hybenfrugterne (et trælsomt arbejde, så det var godt der kun var en "hatfuld") og kom dem i en gryde knapt dækket med vand, kogte dem i ca 25 minutter og blendede hele herligheden. Jeg kogte suppen op og kom lidt ekstra vand i.
Sød suppen med sukker eller stevia...Forsigtighed anbefales ved brug af stevia...jeg ved det... af bitter(sød)erfaring.
Der blev hybensuppe til to dage ud af de hyben der var i hatten, den ene dag toppede jeg suppen med en god klat skyr, den næste dag med ristede rugbrødsterninger...
Velbekm til dig hvis du skulle have fået lyst til at plukke hyben og efterfølgende lave dig en hybensuppe...den er velsmagende og rig på c-vitamin!
Under alle omstændigheder ønskes du en god mandag...min bliver fin, jeg skal lige om lidt være sammen med masser af dejlige kollegaer...
Lyder lækkert og hvis der kom en portion trillende ja, så,var jeg ikke sen til at spise den og gerne med flødeskum ;0))
SvarSletMarianne: Hvis du boede lige om hjørnet trillede jeg gerne en portion forbi dig, men afstanden er vist for stor...og med flødeskum er det også fantastisk. Tror je bliver nødt til at plukke en hatfuld mere...
SletDet ser lækkert ud:0)Selv om der var forholdsvis få hyben blev det da til en stor potion suppe,ikke dårligt;0)
SvarSletLaila: Nu var der faktisk slet ingenaf hybenfrugterne der var orm i så der var lige nok til ti store portioner...Og det er lige så lækkert som det ser ud...
Slet