Men hvorom alting er, så er disse "veggie"frikadeller lige såstille gået hen og blevet en favoritspise både varme til aftensmad men så sandelig også som et dejligt pålæg på rugbrød...Skal hilse at sige at de absolut også er favoritpålæg hos mine dagplejebørn der bare omtaler dem som deller og vist ikke helt er med på at der ikke er noget kød i dellerne...
At spare lidt på kødet er godt for vores fysik...det er godt for miljøet, idet der går langt, langt flere resourcer til at fremstille kød end der gør til at fremstille grøntsager...
Opskriften er lidt flydende, det vil sige den skifter karakter alt efter hvad der er i køleskabet og i grøntsagskælderen...
Disse er med en rest løse ris, revet gulerod, revet kartoffel og revet broccolistok...desuden er der hakket løg, en lille rest hytteost der hastigt nærmede sig sidste holdbarhedsdato, rasp og æg. Farsen røres så den er lidt fast i konsistensen. Det kan være nødvendigt, at røre et par spiseskefulde hvedemel i farsen. Hvis farsen røres i god tid kan den stå og trække i køleskabet en imes tid, hvilket får farsen til at blive mere fast...Hvis farsen er for klistret, hænger den nemt fast i pande,.
Frikadellerne steges på panden ligesom kødfrikadeller...og tilbehøret kan snildt være kartofler og sovs, for ligesom at blive i "frikadelleillusionen"
Den rå frikadellefars...
De færdigstegte "veggiedeller"
Uhmm , har lidt forskelligt i køleskuffen :0)
SvarSletMariannel: Jamen så er det jo bare med at komme i gang med at kombinere...Velbekomme!
SletMums, dem må jeg prøve, elsker at eksperimentere med rester.
SvarSletStine:)
Stine: det gør jeg også...og jeg elsker vegetarretter mere og mere...
SletSer lækre ud ... jeg plejer dog at lave deller i ovenen men mon ikke man også kan det med dine? ;0)
SvarSletMerete: Jo da sagtens...det gør jeg også nogen gange...
Slet