søndag den 21. oktober 2012

Think outside the box, lidt søndagsfilosofi...

Lisbeth henledte, den anden dag, i en kommentar, min opmærksomhed på udtrykket: At tænke ud af boksen...
Jeg kom derfor til at tænke på dette motiv som jeg for længe siden havde set på en t.shirt...
Det siges at kreative mennesker og skitzofrene nemmere tænker ud af boksen fordi deres boks er knapt så kompakt som andres bokse...om det er rigtigt ved jeg ikke.
For min part kan jeg sige, at jeg befinder mig rigtig godt, der, uden for boksen...både på den ene og på den anden måde.
Mankan måske sige, at der er mere "sikkert og stabilt" inde i boksen, boksens afgrænsede rammer beskytter jo...men der er lidt kedeligt inde i boksen. Der sker ikke rigtig noget, og da slet ikke noget uforudsigeligt.
Dog er heldigvis så fint, at man kan bevæge ind og ud af boksen, så når man har overskud og det hele "bare kører" så smutter man uden af boksen, og væk fra den beskyttende, trange og snærende ramme...Udenfor boksen risikerer man så til gengæld lidt nemmere at få en over "tuden"
Om det lønner sig at befinde sig og ikke mindst at tænke ud af boksen? Ja det mener jeg helt klart det gør...

Billedet har jeg lånt her

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Marianne: Øvelse gør mester...og det er godt "at komme lidt ud"

   Slet
 2. Gode ord i dag. Lidt at tænke over.
  Jeg må nok også øve mig lidt mere på at komme ud af boksen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lonni: Faktisk er det noget jeg tænker en hel del over...og som sagt er det godt "at komme lidt ud"

   Slet
 3. Har filosoferet meget over det der med boksen de seneste år - synes altid jeg befinder mig i boksen og alt bliver så retlinet og kedeligt, og hæmmer mig kreativt :( - kæmper hele tiden for at komme "ud af boksen" :)
  Heldigvis har jeg fundet ud af, at det også har sine fordele at være typen "inde i boksen" gennem kreativt samarbejde med andre som for det meste er "ude af boksen" - de mere ude af boksen har det med at flyve lidt for højt nogle gange, og er glade for at andre får dem at nærme sig jorden igen :)
  - samarbejde når det er bedst :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Majken: Du har ret i at udenfor boksen går det nogen gange lidt højtflyvende til...derfor er det fint at man kan være begge steder...nogen gange befinder man sig bedst ved at være inde og andre gange er det bedst at være udenfor boksen. Heldigvis finder man efterhånden sit eget helt passende ståsted...

   Slet

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥