onsdag den 31. oktober 2012

Dagens grød...

Jeg er vild med grød...grød er naturligvis godt til morgenmad, men ofte spiser jeg også grød til frokost, idet der er grødspisende "pensionærer" ved mit frokostbord...
Dagens grød er boghvedegrød...lige som jeg ynder den, men en god klat æblemos og lidt sirup som sødemiddel...

Boghvede er faktisk slet ikke en kornsort, selvom den ofte omtales som en sådan.
Boghvede er nærmere en bogagtig nød, der på grund af dens sammensætning anvendes som et korn.Boghvede har en helt speciel lidt skarp smag, men de knækkede boghvedegryn egner sig fortrinligt til grød, men er også fin til bagning. Jeg kommer ofte hel eller knækket boghvede i rugbrød, men boghvede giver også dejlig smag til boller og brød.
Glædelig onsdag til dig der læser med her...min bliver lang, men helt sikkert god...fordi jeg har bestemt mig for, at det skal den være...

16 kommentarer:

  1. Tror aldrig at jeg har smagt boghvedegrød. Der er jeg vist gået glip af noget.
    God indstilling du har at din dag bliver god fordi det har du bestemt.
    Herfra får du i hvert fald ønsket om en god dag.
    Klem Lonni

    SvarSlet
    Svar
    1. Lonni: de fleste af mine dage er gode...for det er nemlig udgangspunktet...og man har selv indflydelse på det...Held og lykke med boghveden, det er godt som grød, men er også dejligt til bagning...

      Slet
  2. Det lyder som om jeg skal have købt noget boghvede - sådan noget har jeg vist aldrig haft i huset :-)
    Hvordan står det til med statestikken for kramperne og sæben i sengen?

    SvarSlet
    Svar
    1. Randi: Du skulle prøve med boghveden..du vil ikke fortryde...Statistikken er god - ikke en eneste gang krampe - siden sæben blev placeret...men jeg ved ikke om det er tilfældigt...men jeg håber det er sæbens skyld, i hvert fald bliver det liggende...

      Slet
  3. Elsker også grød - ikke alle slag s men mange ;)

    Jeg har også bestemt mig for at dagen liver god - det hjælper utroligt :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Marianne: Lidt indflydelse på om dagen bliver god har man jo selv...så det er et godt udgangspunkt!

      Slet
  4. Jeg er også en grødspiser.
    Heldigvis får vi grød hver fredag i vuggestuen så der får jeg smagt på forskellige typer grød.

    SvarSlet
    Svar
    1. Kirsten:Her får vi også ofte grød - lige nu har jeg en helt lille fyr på 5 mdr og der går jo en del grød til _ de lidt større børn elsker også babygrød - så det er jo fint!

      Slet
  5. Uhmmm.... elsker grød, men er ikke så god til at veksle (havde lige håbet det var noget jeg ikke kendte :-) :-) ) Boghvede m. sirup er også en favorit for mig. Den må vist på næste uges madplan....

    SvarSlet
    Svar
    1. Anne-Mette: Grød er godt...og en rest grød er godt i boller og ikke mindst i klatkager...

      Slet
  6. Jeg elsker også alle former grød, man skulle eller tro jeg hade fået nok, da det var på menu flere gange om, ugen da jeg var barn.
    Kan du nyde din lange dag

    SvarSlet
    Svar
    1. Conny: Da jeg var barn fik vi grød hver dag...og stegte sild flere gange om ugen, fordi min far kendte en fisker der leverede sild gratis...grøden har jeg ikke fået nok af...de stegte sild med masser af ben i har jeg derimod valgt fra som voksen...jeg kan stadig ikke fordrage smagen og ikke mindst de mange ben!

      Slet
  7. Det har jeg ALDRIG smagt, men hvor ser det bare godt ud og hvor lyder det lækkert!

    Det må jeg helt sikkert prøve :)

    Kram Kristine

    SvarSlet
    Svar
    1. Kristine: Du bliver ikke skuffet....smagen er speciel, men rigtig god!

      Slet
  8. Nå, det vidste jeg ikke, må vist lige prøve det boghvede af når jeg bager.
    Grød er jeg ikke god til, hverken om morgenen eller til frokost:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Stine: Boghvede er helt uovertruffen i brød og boller...så held og lykke med det!

      Slet

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥