tirsdag den 11. september 2012

Nu er det tid for henkogning af tomater...

 
Nogen har mange tomater...Det har jeg ikke...Men snart får jeg det drivhus som jeg så længe brændende har ønsket mig...så næste år, skal der dyrkes tomater i stor stil.
Heldigvis har jeg kontakter der kan skaffe tomater i store portioner, så 10 kg tomater er blevet henkogt og sammen med et mindre lager i spisekammeret, skulle der være nok til vinterens retter, hvori der indgår tomater, hvilket vil sige ganske mange her i huset.

Jeg bruger den gammelkendte Camilla Plum opskrift når jeg henkoger tomater... Du finder opskriften her
Med hensyn til henkogning... Så er der ikke noget at være nervøs for...Jeg har henkogt masser af tomater og peber, for den sags skyld, osse... Jeg har kun en enkelt gang oplevet, at et glas gik i stykker og det var kun i form af en revne, jeg først opdagede da glassene var kølet af. Hvis bare man gør som der står i opskriften, og sørger for at glassene ikke rører ved hinanden, skulle der ikke være nogen ko på isen.
Jeg lader enten glassene køle af i ovnen, efter at lågene er skruet fast på, eller lader dem køle af på køkkenbordet, dækket godt ned så de ikke afkøles for hurtigt. Her er det også vigtigt ,at glassene ikke rører ved hinanden, på grund de spændinger der opstår når glas opvarmes og afkøles...8 kommentarer:

 1. Svar
  1. Elisa: Når man først er begyndt at henkoge tomater køber man aldrig mere en færdig tomatsovs...De er virkelig gode!

   Slet
 2. Svar
  1. Mariannel: Ja det er nemlig lige det det er...

   Slet
 3. Det ser søreme rigtig godt ud

  SvarSlet
 4. Øv det plejer jeg også at gøre, men i år har drivhuset svigtet totalt. Der har ikke været mere end vi lige har kunnet spise efterhånden
  . Så næste år skal der andre boller på suppen. ;)
  Der vil jeg også nyde at have glas på hylden igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Trine: Til næste år her jeg også store drivhusplaner!

   Slet

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥