tirsdag den 10. juli 2012

Min favorit spire-linse

De smukke sorte belugalinser hører til blandt mine absolutte favoritter inden for linser...Belugalinserne er også rigtig dejlige som spirer: Et par håndfulde linser sættes i blød natten over, vandet hældes fra, linserne kommes i en sigte, eller en skå (der må helst ikke stå vand i bunden af skålen) og der lægges låg eller en tallerken over...Linserne skal stå mørkt, eksempelvis i et skab. Linserne skylles et par gange om dagen... og efter to dage kan man begynde at spise af dem...Fantastisk at man kan "gro" mad blot med et par håndfulde linser og lidt vand...
Go' tirsdag til alle derude...

6 kommentarer:

  1. Nu MÅ jeg altså have fundet en ny spirebakke...., den jeg købte i 70´erne er gået til, desværre:(

    SvarSlet
    Svar
    1. Min er også gået til...jeg bruger en sigte indtil videre...

      Slet
  2. Det er godt nok mange år siden, jeg har dyrket bønnespire i køkkenskabet, måske jeg skal prøve igen :-)
    Dit billede giver i alle tilfælde lyst til det :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Randi: Jamen så er det da bare med at komme i gang...Og spirer smager jo dejligt...

      Slet
  3. Også min favorit linse - kan godt li den kogt lidt mindre end anbefalet .
    Gad vide hvor min gamle spirebakke er blevet af?? Hmm, men uanset skal der spires :)

    Tak f
    For at huske mig på spirens lyksaligheder .

    Marianne

    SvarSlet
    Svar
    1. Mariannel: Jeg kan også godt lide når der er lidt bid i en linse...udkogte linser er ikke noget hit her, altså lige bortset fra røde linser til linsesuppe...

      Slet

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥