tirsdag den 5. juni 2012

"Batik-tryk" i solen...Disse tryk er ikke som dem jeg plejer at lave...disse er nærmest en slags batiktryk...
Projektet fordrer sol og stille vejr, eller i hvert fald sol og et sted hvor der er læ.
Ellers skal du bruge noget stof i en lys farve, noget maling, jeg har brugt almindelig akrylmaling blandet op med lidt vand så det ikke er alt for tykt.Jeg vil tro jeg har brugt  3 dele maling og 1 del vand. Derudover skal du bruge nogen forskellige blade...En kagerulle eller en flaske (forklaring på dette kommer senere) og en pensel til at male stofstykkerne med.
Mal stofstykkerne med den fortyndede maling.
Placer bladene på det våde stof og rul lidt med kagerullen eller flasken til bladene ligesom sætter sig lidt fast på stoffet...Nu skal hele herligheden blot tørre i solen...
Når stoffet er tørt, fjernes bladene og de fine batik-agtige tryk  åbenbarer sig...

Håber din grundlovsdag bliver fyldt med sol og sommer...
Jeg har tænkt mig at nyde vejrliget uanset hvad...for jeg har nemlig fri hele dagen!14 kommentarer:

 1. super flot det du har fået lavet :)

  SvarSlet
 2. Jeg fatter ikke logikken i det. Skubber bladene malingen væk ?
  Flot ser det ud. Jeg vil også prøve. Jeg kan bare ikke genemskue det.
  Jeg ved at når man kommer krøllet vitawrap på akvarelpapir ,hvor man først har malet papiret og det stadig er vådt.Så lader man det ligge til det hele er gennemtørt.Så kommer der også fine mønstre frem. De er ligesom bare omvente.Der samler malingen sig der ,hvor wrappen rører ved papiret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kirsten: Jeg fatter heller ikke logikken i det med tror det er noget med når det tørrer...Og jo det fungerer også med andre ting. Jeg har prøvet at lægge en gaffel og en pensel men det blev ikke så flot som jeg havde regnet med. Det fungere bedst hvis det er noget der ligesom er "klistret" lidt fast til stoffet...Jeg har prøvet at finde ud af hvorfor det bliver sådan som det gør men har ikke rigtig kunne finde noget...

   Slet
 3. Hvad ,hvis du laver det i blæsevejr bare med noget hønsenet over ? Så må der vel også komme aftryk af nettet ?
  Hmm jeg kan stadig ikke forstå ,hvorfor farven ikke er der ,hvor der bliver placeret noget.

  SvarSlet
 4. Nej hvor er det bare flot! Saadan kunne jeg godt taenke mig at lave en dug til havebordet, men skal man saa ikke bruge noget andet maling, altsaa stofmaling, for ellers bliver farven vel vasket ud, naar man vasker?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tina: Jo det fungerer også fint med stofmaling...det har jeg også brugt før...så skal man bare huske at stryge det på bagsiden for at fixere maligen...fed ide med en dug til havebordet!

   Slet
 5. Cool Kirsten. Det vil jeg prøve....men holder farverne ved vask? Jeg tænker; hvis man farvede til lidt påklædningsklude!!!!

  SvarSlet
 6. "Dum" står der i panden på mig....
  Hvis jeg nu læste din svar til andre kommentarister, behøvede jeg ikke spørge så dumt!!
  Tak for idé.

  SvarSlet
  Svar
  1. Anette: Vel nok står der ikke dum i panden på dig...men måske hurtig...kender det fra mig selv! God fornøjelse!

   Slet
 7. Hvor er det blevet flot.Fedt nok:-)

  SvarSlet
 8. Jeg er ret vild med din idé! Og se dét har udviklet sig til et KÆMPE problem!!! Mine lidt nye Monestra'er (fingerphilodendron'er) er nu i en yderst risikabel situation... Jeg drømmer om at lave nogle FLOTTE billedtryk, hvor processen gentages nogle gange i forskellig valeur af samme farve, startende med en hel lys version... MEN mit hjerte græder ved tanken om to skallede monestraer... jeg kunne jo også gøre mig til tyv... i mange offentlige bygninger står der kæmpe versioner af den mangefingrede plante... og hvis jeg hapser et par flotte blade her og et par andre flotte der, hvem ville så opdage det??? Jeg ville jo godtnok stadig være en tyv...

  SvarSlet
 9. I like it when people get together and share views. Great website

  កាលេងប្រដាល់ថែ​ ​​

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥