fredag den 28. maj 2010

Verdens bedste hjemmelavede pizza...


Her er, hvad vi her i huset kalder verdens bedste pizza, opskriften har fulgt os i tykt og tyndt, faktisk, helt fra før pigerne blev født...
Til bunden bruger jeg:
1,5 kop vand
1/2 pakke gær
2 spsk olie
1 spsk salt
Ca 250 hvedemel
Ca 200 g durummel
Gæren røres ud i den kolde mælk, hvorefter salt og olie tilsættes. Melel kommes i og dejen æltes hurtigt til den ikke klistrer mere. Stilles til hævning, helst koldt, en times tid. Dejen  hæver ikke så meget,og den kan sagtens stå meget længere, eks i køleskab.
Dejen rulles ud så den passer til en medium bradepande. Forbag bunden i ovnen ved 200 ca 10 -15 alt efter om du sætter den i en kold eller varm ovn. Bunden skal ikke være brun, men bare lige have en fast overflade.
Fyld:
1-2 dåser tun, alt efter hvor fyldig pizzaen skal være.
1-2 hånfulde frosne rejer
4 tomater
1-2 løg
Tørret oregano
3-4 spsk ketchup eller tomatpure
Revet ost i den mængde der nu passer dig og din familie.
Til pizzaen, har jeg brugt min søsters gode ost
Den forbagte bund smøres  med ketchup eller tomatpure, et lile drys oregano kommes ovenpå, herefter løg der er snittet fint. Tomaterne skæres i skiver og lægges jævnt fordelt. Tunkødet findeles let og fordeles i et jævnt lag, hvorefter rejerne der snildt kan være frosne, men hvis du har tøet dem op i forvejen er det også fint. Den revede ost fordeles i et tykt eller tyndt lag øverst. Jeg drysser lige en smule oregano på toppen for et syns skyld, og så er det ellers i ovnen med pizzaen i en halv times tid ved 200 grader.
Tips: Meget af fyldet i denne pizza er temmelig "vandigt" så jeg plejer at hælde lidt væde fra pizzaen når den har bagt halvdelen af tiden, vi kan nemlig ikke fordrage pizza der er "smattet" i bunden... God fredag, til alle derude...

3 kommentarer:

  1. Uhmmm... hjemmelavet pizza er noget af det bedste der findes!

    SvarSlet
  2. Tina: Ja, vel nok er det så...

    SvarSlet
  3. Dette er noe med den beste siden jeg kan tenke meg å se på.Jeg titter litt her og der inne på min data, men havner alltid på denne siden hos Bjørnemor.FOR DEN ER BEST!!! Det er alltid like koselig. Å her kan man finne mange fine tips på både det ene åog det andre.Håper Bjørnemor vil fortsette å holde denne siden ved liv. GODT NYTTÅR!! BJØRNEMOR!

    SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥