søndag den 14. marts 2010

Kunst eller noget værre lort...

Performance-kunstneren Uwe Max Jensen, der mest er kendt for at bruge farverne fækaliebrun og tissegul, har været på færde igen...Jeg ved ikke, om jeg synes det er kunst eller noget værre lort, det der med at skide i en Bodum-stempelkaffekande, og så smugle den ind på Louisiana. Men hvis meningen var, at skabe opmærksomhed omkring Bodums sponsorat til Louisiana, ja så er det vel lykkedes på den der måde: "At dårlig opmærksomhed er bedre end ingen opmærksomhed" Og hvis kunsten er, at provokere folk op af stolene, så er det vel også i hvert fald til dels lykkedes for ham! Og så kan jeg faktisk ikke rigtig finde ud af om jeg skal synes at, det er kunst, noget værre lort, eller bare til at grine af... Men man kan da sige, han er selvforsynende udi materialer til sin kunst!
                                                       
Du kan læse mere om Uwe Max Jensens happening på Louisiana her

8 kommentarer:

 1. Hej Kirsten !

  En festlig herre og meget ihærdig....falder tit over ham i diverse diskussioner om kunst på nettet og han går til den og er meget ivrig...både efter at provokere etablissementet og promovere sig selv....første gang jeg stødte på Uwe Max Hansen var en udstlling jeg så i århus..Kunstnernes Påskeudstilling, hvor man kan sende ind til og få antaget sine værker/ eller ikke....og han sendte så ind på vegne af sin vistnok 4-årige søn, som havde siddet og tegnet med tuscher på et lagen...og det var så blevet antaget....så så jeg et klip i tv, hvor en af censorerne blev interviewetog udspurgt om det pågældende værk og han forklarede ivrigt om værdien i det men fik så til sin store overraskelse at vide at det var lavet af en dreng på fire år...og det blev lidt pinligt og lidt underligt....men siden har jeg da læst læserbreve, han har skrevet mm.....jeg ved ikke rigtig med den der Bodum kaffekande, men han hentyder til en kunstner, der hedder Peiro Manzoni, som bl.a. har lavet kunstnerlort på dåse, og Piero Manzoni sætter jeg stor pris på som kunstner....men hans provokationer synes jeg også var af en anden kvalitet....men Uwe Max Jensen har vel lov til at være her, som andre aktører i kunstlivet også deltager i debatten mm.

  SvarSlet
 2. Man får næsten lyst til at sige: Tak for kaffe! :-D

  SvarSlet
 3. Lort - simpelthen det rene lort!

  SvarSlet
 4. Anita: Ja, selvfølgelig ar han lov til at være her, og en gang i melem er det også godt at få rusket lidt op i det bestående inden for kunstverdenen. kunne ikke lade være med a trække på smile båndet da jeg læste et sted at hans projekt da han søgte ind på kunstakademiet var en bakke leverpostej, som han så blev afvist på. Året efter søgte han så ind igen, med den sammme bakke leverpostej, som nu var muggen...og efterfølgende blev han så optaget...han lavede imidlertid så megen ravage ved at udgive læserbreve i proffesorernes navne, at han blev bortvist...jo, jo en festlig herre må man sige!

  SvarSlet
 5. Lea: Jae, tak for kaffe er nok ikke helt ved siden af :-)

  SvarSlet
 6. Taxa-strikker: Ja, noget værre lort, der alligevel får os op af stolene!

  SvarSlet
 7. Jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal sige, men jeg vil ikke lade mig provokere af hans lort.Han ikke den føste der har gjort det,vi har set lort på dåser og Randres kunsteren Svend Dalsgård satte sit brugte toiletpapir i glad og ramme.Men jeg venter spændt på ,at se hvad Uwe Max Hansen finder på næste gang.

  SvarSlet
 8. Conny: Ja, det gør jeg egentlig også, og lort i kaffekanden kan ikke forarge mig, bare jeg ikke skal have kaffe fra lige netop den kande...

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥