lørdag den 30. januar 2010

Spirende kosttilskud...


Spirer er et rigtig godt kosttilskud i en grøntsagsfattig tid, hvis man da ellers kan lide den lidt fade,bitre og melede smag spirer godt kan have. Jeg er spirefan, i hvert fald lige for tiden. Favoritterne er helt klart grønne linsespirer og ærtespirer, måske fordi de grønne linser og kikærterne i forvejen findes i køkkenskabet, så er det bare, at tage et par hånfulde af hver, og smide dem i en skål vand, hvor de står i blød natten over. Jeg bruger en 1,5 liters sodavandsflaske, hvor jeg har skåret toppen af, til at dyrke spirerne i. Når de har stået i blød ca et døgn, hældes vandet fra og frøene kommes over i flaskerne, og sættes ind i det mørke køkkenskab. De skal skylles et par gange om dagen,men der må helst ikke stå vand i bunden af flasken, ellers vil de rådne... Efter 2-4 dage er der friske spirer til middagsbordet. Engang havde jeg sådan en rigtig brun spirepose, men den er forsvundet, hvorhen ved jeg ikke... Men "flaske konceptet" fungerer faktisk lige så godt, selv om jeg faktisk tror man kan få spirebakker specielt beregnet til hjemmedyrkning af spirer.

2 kommentarer:

  1. Kirsten
    Det tro jeg ikke lige er mig,jeg ville glemme og få dem skyllet hver dag, har du ikke en memmere løsning.

    SvarSlet
  2. Conny: Nja, jeg ved ikke, jeg tror det er vigtigt de bliver skyllet et par gange om dagen...

    SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥