torsdag den 1. oktober 2009

Skal drenge sidde ned og tisse??


billedet er hapset her
På en skole i Varde har drengene i de små klasser fået brev med hjem om, at forældrene skal lære deres drenge, at sidde ned og tisse...Inden sætningen var færdig (jeg hørte det i 6-nyhederne på P3) vidste jeg, at det måtte Karl Mar Møller have en kommentar til, og ganske rigtigt udtaler Karl Mar, at man risikerer at få "svage" drenge ud af den slags restriktioner.... Dem der kender mig ved nok, at det, at drenge skal have lov til at stå op og tisse, hvis de har lyst, så lige er en af mine kæpheste, i lighed med, at børn ser for meget tv.... Jeg tror måske ikke, man ligefrem risikerer "svage" drenge, men i virkeligheden var det nok bedre, at bruge kræfterne på at lære drengene, at ramme kummen... Fordi der er så meget drengeidentitet forbundet med det, at kunne stå op og tisse. Der er trods alt, forskel på piger og drenge, også i den henseende... Det kan måske hænge lidt sammen med, at det oftest er mødrene der sætter dagsordenen, i hvert fald for de mindre børns vedkommende...og at fædrene ikke rigtig "tør" komme ind i kampen... Eller hvad????

7 kommentarer:

 1. drenge skal da ikke side ned og tisse,for når de får en hvis alder er de meget stolte over, at de kan stå op tisse lige som deres far .Men de problemer hade midt barnebarn ikke, da var lille fantasirede han om, at hans tissemand nå ham til knæene( måske fordi han hade fået besked om ,at på passe ikke at tisse på brædtet.

  SvarSlet
 2. Conny: Sikke da en sød lille historie! Han har forhåbentlig fundet ud af at den ikke når til knæene...

  SvarSlet
 3. Drenge og mænds anatomi er faktisk konstrueret så det er bedst at de står op og tisser... Hvis de sidder ned tømmes deres blære ikke ordentligt og de risikerer derved at få blærebetændelse....

  SvarSlet
 4. Hej Inge, tak for kommentaren, vi kan altså godt blive enige om at det er ok at drengene står op og tisser...

  SvarSlet
 5. Men det var da meget smart hvis den nåede ned til knæene for så ville der ikke være problemer med at ramme - den kunne bare puttes ned i kummen! hehe

  SvarSlet
 6. Lene: Ja, så var man også fri for at der blev tisset ved siden af, for det er jo det, der er hele miseren...

  SvarSlet
 7. Nu ved jeg godt det er et gammelt indlæg men kan ikke lade være med at skrive en kommentar. Faktisk så er der mange steder i verden hvor det er normalt at mænd sidder ned og tisser f. eks er det i den islamiske tradition noget meget dårligt at mænd står op og tisser. Har engang læst det stik modsatte et sted at det rent faktisk skulle tømme blæren bedre når man sad ned kvinde som mand. Har selv muslimsk baggrund og familie og blærebetændelse er ikke noget mændene døjer med. I bund og grund bunder det vel i hvad man lære som lille dreng for tror ikke mænd i f.eks Indien har mindre drenge identitet fordi de sidder ned og tisser. Når fik vist skrevet nok om tis for denne gang.

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥