tirsdag den 26. juli 2022

Når skoleagurkerne bliver så store som asier...


Når skoleagurkerne et blevet kæmpe store...Det kan jo ske enten fordi man har været væk et par dage eller nogen gange kan der også sagtensforputte sig en ordentlig basse af en agurk mellem bladene.
De store skoleagurker et mildest talt ikke værd at spise, og de egner sig heller ikke til agurkesalat fordi de er grove, de har mange kerner og blød midte.
 Men når de nu er blevet så store som asier, så må de jo bare syltes som asier...
Del den/de tykke agurker på den lange led og skræl det grønne af, skrab den bløde midte og kernerne ud med en ske og skær agurkerne i mundrette stykker. 
Kom dem i en skål og drys godt med salt.
Lad dem stå nogen timer eller natten over så er de blevet vandet ud og er nu sådan lidt gummiagtige. 
Skyl dem godt i flere hold vand til alt salt er væk. 
Lav en lage af eddike og sukker i forholdet 2 del eddike og 1.5 del sukker. Der skal være nok eddike til at agurkerne kan dækkes helt af eddike i det glas du har skoldet med kogende vand. Kom et par peberkorn, nogen sennepskorn, en stump chili eller et stykke peberrod med i eddikelagen. Kog lagen op og lad agurkerne koge med et par minutter. 
Kom en dildskærm i glasset før du kommer de varme agurker i det skoldede glas, hæld eddiken over og luk straks låget til. 
Lad asierne trække en uges tid eller længere inden du spiser dem...
De bedste agurketidshilsner KirstenK

3 kommentarer:

  1. Virkelig godt indlæg. Læste det mens jeg nød en drink fra Drinksguide

    SvarSlet
  2. Ja fed opskrift, ville fungere godt som snack til en tequila drink fra https://tequilapop.dk/

    SvarSlet
  3. Hov mit link virket ikke så har lige indsat et nytDrinks

    SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥