lørdag den 16. december 2017

Rødbedehummus/julehummus - 16.december...Hummus går til alle tider og også næsten til alt- i hvert fald når man er mig...
Der er vist heller ikke noget der hedder julehummus, men rødbedehummus er flot julerød så derfor har den fået plads i årets julekalender.
Der findes mange forskellige måde at lave hummus på, men grundsubstansen er kikærter, spidskommen, olie, citron, tahin og hvidløg.
Rødbedehummus indeholder naturligvis også rødbeder:

Opskriften eller noget der kan bruges som en  slagsorettesnor finder du herunder:

1 dåse økologiske kikærter.
3 mellemstore rødbeder.
3 fed hvidløg
2 både syltede citroner
2 spsk citronsaft
2spsk olivenolie + 2 spskf til rødbederne når de skal bages
2 spsk tahin (tahin kan godt udelades, når der også er rødbeder i)
evt vand
1 /2 tskf spidskommen (jeg er lidt forsigtig med spidskommen, men de fleste er ret vilde med det i hummus, så man må prøve sig lidt frem)
1/2 tskf salt

Rødbederne skrælles og skæres i skiver. De to fed hvidløg renses og skæres ligeledes i stykker. Rødbeder og hvidløg kommes i et ildfast fad og de 2 spskf olie fordeles over. Bages ved 200 grader i ca 30 - 45 min.
Rødbederne afkøles lidt og blendes sammen med kikærter og de andre ingredienser.
Hvis konsistensen er for fast, tilsættes lidt vand. Sæt hummussen på køl en times tid, hvilket også gør konsistensen fastere. Smagen af hvidløg og spidskommen træder kraftigere frem, når hummussen har stået på køl og ligesom har "sat sig"
Server evt i portions anretninger med lidt god olivenolie dryppet på toppen og en smule hele kikærter til pynt. Server godt brød, brød stænger eller blot groft knækbrød og oliven og du har et dejligt lille måltid der er fin at servere som en appetitvækker før hovedmåltidet...Hav en aldeles pragtfuld lørdag.

🎄De bedste hilsner KirstenK🎄


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥