onsdag den 30. september 2015

Langtidsbagte tomater...


Selv om sæsonen, i hvert fald for mit drivhus var lidt længe om at komme igang, har jeg haft store mængder af tomater.
Og det er jo herligt fordi jeg elsker tomater og alle de forskellige ting man kan bruge tomater til... Der er stadig tomater der modnes i drivhuset, godt nok har de ikke sommerens solmodne sødme, men det er da fantastisk alligevel. Den tid sæsonen var om at starte ser ud til at være forlænget i den anden ende...
Jeg henkoger tomater i massevis og bruger Camilla Plums opskrift som udgangspunkt...I tidliogere indlæg har jeg linket til Camilla Plums opskrifter på DR, men de er nogen bisser på DR for de gode sider får kun lov til at være tilgængelige i kort tid...men jeg lover at skrive den opskrift som jeg bruger ned og laver et indlæg om de henkogte tomater senere...
De langtidsbagte tomater er en skøn spise som tilbehør til kødretter eller som en lun ting til frokosten. Tomater har det med at være meget varme og næsten ikke til at spise når de kommer ud af ovnen, men får de lov at stå en times tid til de er lune er de skønne med brød til eller på et stykke brød drysset med smuldret feta eller parmesan...
Opskriften er en, sådan cirka en, som det jo er med så meget...men det kan stort set ikke mislykkes.
Tomater i det antal du synes kommes i et ovnfast fad...her har jeg brugt en masse af de små tomater og et par store som halveres, en enkelt gul tomat er der også røget,med.
En rosmarin kvist befriet for kvisten er smidt over sammen med olivenolie og flagesalt. Det skal ikke soppe i olie, men et par spiseskeer gør ikke noget.
Normalt ville jeg have skåret et fed hvidløg eller to med i fadet, men det var ikke på lager, så det blev uden hvidløg denne gang. Bages i ovnen en halvandentime ved 150 grader, hvis tomaterne begynder at blive sorte kan du skrue lidt ned for varmen...og så er det bare at vente indtil tomaterne er kølet lidt af.
Du kan opbevare de langtidsbagte tomater i en beholder i køleskabet et par dage, men hvis du mod forventning ikke får dem spist, kan du blende dem og bruge den blendede masse i en kødsovs eller over en gang spagetti... Det er jo dumt at bruge ressourcer på noget og så ikke få det spist...

4 kommentarer:

  1. Det ser godt nok lækkert ud; jeg må vist ønske mig et drivhus

    SvarSlet
    Svar
    1. Lone: ja når først man har fået drivhuset, forstår man jo ikke hvordan man førhen kunne undvære det

      Slet
  2. Det var da lidt sjovt, jeg skrev også om mine semidried tomater, som jeg mener at huske, de hed i Camilla Plum opskriften, og jeg havde nøjagtig samme problem som dig, at jeg ikke kunne finde opskriften igen på DR - men så blev de, som jeg nu synes at huske det :)
    Jeg kommer mine i olie, sidste år holdt de, så vidt jeg husker til efter jul (jeg sparede gevaldigt på dem).
    Jeg er også glad for tomater og vores har været ekstrem længe om at modne i år.

    SvarSlet
    Svar
    1. Randi: Hvad skulle man gøre uden tomater...mine fra sidste år som også var kommet i olie har holdt sit til i sidste uge, hvor jeg brugte de sidste...Det er da fantastisk!

      Slet

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥