torsdag den 7. maj 2015

Vedbend - mos i plænen - ugens haveglimt...


Den bedste tid i havesæsonen er nu, hvor alt grønnes og de mange planer der er lagt i de mørke vintermåneder skal gennemføres.
Indtil videre er det ikke blevet til de store gennemgribende aktiviteter, for ukrudtet skal lige holdes lidt i ave...
Vedbend og mos er der masser af i min have og specielt vedbend er egentligt noget værre noget, men jeg kan så godt lide de lange ranker og de fine grønne glinsende blade - og så er jeg jo selv ude om, at jeg hvert eneste forår må rykke mange, mange lange ranker op.
Og intet er så skidt, at det ikke er godt for noget... for så kan jeg jo sno mig en krans eller to når jeg holder en lille pause i den evige krig mod ukrudtet...Og så er det vel også sådan en slags genbrug.
De sidste par aftner har jeg hapset lidt mos hist og her i græsplænen (og der er nok at tage af, skulle jeg hilse at sige) og formet små mosbolde. Nogle har jeg omviklet med jutegarn, andre har jeg viklet tynd ståltråd om. Min forkærlighed for opstillinger fornægter sig ikke, ej heller udendørs. Moskuglerne gør sig rigtig godt sammen med husløg og ler og betonkrukker. Det bliver sådan lidt i den rustikke naturstil som jeg sværmer voldsomt for..
Et par stykker har jeg spiddet på en gren der står i en terracottakrukke ved vores gamle, men helt uundværlige udhus.
Kuglerne er formet ved at tage et par håndfulde mos der trykkes sammen i hånden så de har størrelse som en stor tennisbold, hvorefter der vikles tråd omkring dem.
Hav en dejlig torsdag og tak fordi du læste med herinde...
4 kommentarer:

 1. Dejlig stemningsfyldte billeder :)
  Jeg elsker også vedbend, men har først fået noget i min have for 3 år siden, men hold da nu op, det gror også godt og jeg begynder at klippe ranker af til dekorationer :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Randi: Ja det gror jo som ukrudt men det er så pænt og man kan jo bruge det til alt muligt... og det gror jo trods alt ikke hurtigere end at man kan nå og fjerne det...

   Slet
 2. Uh vedbend er jeg total uvenner med. Vores hus var overbegroet med det og i alle bedene var de sat som bunddække. Så vi har forsøgt at holde det nede, men det er en hård kamp. Der dukker stadig nogle op og ja så må man hive lange ranker op. I begrænset mængder er det sikkert ok, men jeg må indrømme at jeg ikke er så vild med den.

  SvarSlet
 3. Lina: Vedbend skal holdes nede...ellers overgror det alt...og så er det slet ikke pænt længere. Desuden kvæler det alt andet hvis det får lov til at gro overalt, så jeg forstår godt dit uvenskab med vedbend.

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥