søndag den 9. november 2014

Trædebregner...


Ukrudt mellem fliser og belægnings sten er der vist ikke mange have folk der bryder sig om...
Og at ligge på alle fire og luge ukrudtet væk hører på ingen måder til mine yndlings aktiviteter. Og at bruge gift er udelukket...
Derfor plantede jeg forrige år trædebregner i fugerne. Jeg synes også det ser pænt ud med mos mellem fugerne...men det er jo en helt anden sag!
Mange kan ikke lide trædebregnerne fordi de breder sig og gerne til steder hvor de ikke skal være, men indtil videre har disse nu holdt sig til stenene..
Trædebregnerne holder af  halvskygge,hvor bladene får en fin mørkegrøn farve. Hvis planterne står i fuld sol bliver farven lysere . En del af mine planter står faktisk i fuld sol det meste af dagen, men de klarer det nu ganske fint. Jeg giver dem dog en smule vand ind i mellem, når det er meget varmt og solrigt...
I øvrigt planter jeg af og til en tot trædebregner i en urtepotte, de er fine på terrassen om sommeren og de egner sig også fint som en grøn potteplante inde om vinteren, hvor der ikke er så meget andet, at gøre godt med på den konto.
Efter sidste års rykind af håndværkere blev der slidt lidt meget på trædebregnerne, som dog sagtens tåler et ret stort slid, men en traktor med kran i en uges tid er dog alligevel for meget for de små planter...
Jeg har lige plantet nye planter, hvor der var blevet bart, så mon ikke de små nye planter sætter rod og vokser til i løbet af det næste års tid...det håber jeg på.

4 kommentarer:

 1. Det er så fint med trædebregner og jeg elsker dem. Men.... jeg har desværre ikke haft held med mine som jeg har forsøgt mig med i et par omgange. Så nu har jeg opgivet.

  Dine ser godt nok flotte ud :-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Majbrit: Det kan jeg egentlig ikke forstå...men de skal have lov til at være i fred til de gror til. jeg fjerner kun forsigtigt andet ukrudt ved dem indtil de er groet til og en smule vand mens de er nyplantede gør heller ikke noget.

   Slet
 2. Uh jeg har længe været meget vild med træde bregner, men jeg har ingen fliser eller belægningssten. Så er meget i tvivl om hvor jeg skulle plante dem henne. De er jo helt fantastiske.
  Knuz fra Lina

  SvarSlet
  Svar
  1. Lina: De er altså også fine i potter...så er de nærmest som husfred...fine og grønne og pæne at kigge på...

   Slet

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥