onsdag den 1. oktober 2014

Fortællingen om den lille skadeunge...


Denne her lille husskadeunge måtte tidligt på sommeren forlade den trygge rede i utide. Ungen havde på tidspunktet, hvor fotoet blev taget endnu ikke lært at flyve og jeg var helt sikker på den ikke ville overleve...Dens søskende lå døde, på jorden, under træet, hvor reden var blevet fuldstændig ødelagt. Formodentligt er det krager eller råger der har været på et lille plyndringstogt i nabolaget...
På de åbne marker ved siden af vores grund foregår der ofte voldsomme chikanerier krager, skader og råger i mellem...Det eneste der kan få kragefuglene til at holde bare en lille smule sammen, er når musvågerne skal jages væk fra kragefuglenes territorier...hvilket foregår ret kontant og højlydt!
Den første dag sad husskadeungen blot på en gren og pippede lidt en gang i mellem, tilsyneladende forladt, selv om forældrene fløj rundt i området, tydeligt opskræmte.
Om aftenen kunne vi se, at ungen blev fodret af de voksne skader og de næste mange dage fik ungen maden serveret alt i mens den hoppede eller "møvede sig" fra gren til gren.
Nogle dage troede vi den var væk, men den var alligevel altid et eller andet sted i træerne.
Sommeren gik og skadeungen voksede sig stor og stærk og fik lært at flyve...
Helt fra starten af, lagde vi mærke til skadeungens ret karakteristiske hæse stemme. En stemme vi stadig hører i træerne omkring på grunden, men nu tilhørende en stor og flot voksen husskade.
Skadefamilier holder ofte sammen til langt hen på efteråret og vi ser da også stadig den lille skadefamilie, med tre medlemmer i området nær huset...
Til dig der læser med her: "Hav en rigtig god 1. oktober..."

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥