søndag den 10. marts 2013

Strikkede blomster...Til pynt og fjas...


Selv om foråret er på vej og blomsterne så småt begynder, at dukke frem fra deres vinterhi, så er de dog ikke så mangfoldige, at der kan plukkes buketter i stor stil.
Heldigvis har man (læs: jeg) masser af garn på lager og strikkepindene er altid inden for rækkevidde...
Et kort med strikkede pynteblomster måtte gøre det ud for en buket, da jeg den anden dag var inviteret på en aldeles fremragende shop suey...
Opskriften, der egentlig er ganske nem, selvom den ved første øjekast ser kompliceret ud, og de første par blomster jeg strikkede var da heller ikke de kønneste i verden...men som med alt andet, så gør øvelse jo mester...
Jeg synes blomsterne er finest i uldgarn, jeg har tidligere også prøvet at filte blomsterne, hvilket også faldt ganske positivt ud..
Det er med vilje, at jeg ikke har syet en knap på i midten af blomsten...jeg synes måske lige jeg trængte til en lille bitte smule fornyelse i den retning.
Selv om knuderne i den røde og lyseblå blomst ligner franske knuder, så er det såmænd bare almindelige kællingeknuder der er slået på tråden og efterfølgende syet fast...
De andre blomstermidter er en tråd i kontrastfarve, hvor der på må og få, er syet lidt frem og tilbage...Jeg synes jo, som nogen måske ved, at det ikke skal være alt for perfekt...men det skal være uperfekt på den perfekte måde...Et koncept der er lidt svært at forklare, men dem der har det på samme måde, ved præcis hvad jeg mener.
Opskrift:
Slå 45 masker op på pinde der passer til garnets tykkelse. Blomstens størrelse afhænger af garnets tykkelse, men jeg synes det bedste resultat nås med pinde 3 til 3,5 og garn der passer i tykkelse til disse pinde.
Når du har slået 45 masker op strikker du 9 masker ret, vend og strik 9 masker vrang tilbage. Herefter strikker du endnu 2 pinde på samme måde - i alt 4 pinde-
Strik de første 2 og de sidste 2 masker sammen på næste pind - nu har du 7 masker tilbage - Strik yderligere 3 pinde over disse 7 masker - i alt 4 pinde -
Strik igen de første 2 masker og de sidste 2 masker sammen - nu har du 5 masker tilbage - Strik yderligere s pinde over disse 5 masker - i alt 4 pinde - Strik de første 2 maser og de sidste 2 masker sammen - nu har du  3 masker tilbage - strik igen 3 pinde over disse 3 masker - i alt 4 pinde -
På næste pind skal du tage første maske løs af - strik de næste 2masker sammen og træk den løse maske over den sidste maske (den maske der fremkom da du strikkede de 2 masker sammen).
Nu har du 1 maske tilbage og denne maske sætter du tilbage på venstre pind.
Du synes måske det ser underligt ud, men fortsæt endelig, du vil snart se fidusen i projektet.
Strik de næste 3 pinde på samme måde idet den tiloverblevne maske fra første kronblad strikkes sammen med den første af de næste 9 masker... Fortsæt på samme måde de næste 3 kronblade på blomsten.
Når du strikker det sidste (det femte) kronblad skal du stríkke de første 2 masker sammen (den første maske fra forrige kronblad og første maske fra det nye kronblad = 7 ret. Nu formes blomsten til en ring, vær opmærksom på at "ringen" ikke er snoet. Træk den sidste maske igennem den første maske i kanten på første kronblad og strik den ret. Nu strikkes kronbladet færdigt på samme måde som de andre kronblade indtil der er 1 maske tilbage - træk denne maske gennem kanten på første kronblaf i anden pind. bryd garnet - lav en lang ende - og træk det gennem sidste maske.
Brug garnenden til at sy i opslagsrækken  ( de 45 masker) op og ned i hver maske, stram garnet til i midten af blomsten. Form blomsten ved at trække den lidt i facon, hvis du synes den virker lidt skæv.
Blomsten er nu færdig og du kan sy en knap i midten, en perle eller hvad du nu har lyst til at dekorere din blomst med. Du kan også sy franske knuder eller almindelige kællingeknuder som jeg har gjort det på den røde blomst (se foto) Du kan også sy frem og tilbage med en kontrastfarve i midten på blomsten.... God fornøjelse!

7 kommentarer:

 1. Hvor er de søde, dem må man kunne anvende til mange ting,

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny: Ja, de er vældig anvendelige...Kan bruges til mange dekorative formål!

   Slet
 2. Ja så er der da forår hos dig

  FLotte blomster

  SvarSlet
  Svar
  1. laj: Ja næsten...jeg mangler bare at det holder op med at fryse...

   Slet
 3. De er bare rigtig søde, de kan bruges til maaange ting

  SvarSlet
  Svar
  1. Gitte: Jeps...og så skal der jo strikkes maaaange af dem :-)

   Slet
 4. Du har lavet dem smukt! De kan være et supplement til en uldtrøje, som også kan strikkes. Det ville være en fed kombination.

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥