torsdag den 30. august 2012

Multifarvede tryk...en torsdagstutorial...Når man ved et uheld får blandet tryksværte/maling sammen får man enten noget der rigtig fint eller man får den der specielle grådumsede farve som ikke er særlig fin.
Her har jeg ved et tryk med en blomst ( her er det en morgenfrue, men det kunne lige så gerne være en margurit eller en chrysantemum) valgt at styre processen lidt, for at opnå et multifarvet tryk.

Du skal bruge: En blomst eller to, papir til at trykke på (jeg bruger genbrugspapir af alle mulige slags, det være sig gamle konvolutter, dokumenter og lign) gamle aviser til at dække ned med, tryksværte eller maling (jeg bruger ganske almindelig acryl dækmaling/plakatfarve, som fås i alle hobby forretninger) svampe, engangsvaskeklude eller lign til at komme malingen på. Engangs handsker eller stramme gummihandsker er en god ide, for man kan ikke undgå at det griser lidt...eller lidt meget!
Kom forskellige farver på svampe eller engangsvaskeklude eller lign, pas på med ikke at bruge for mange mørke farver. Den sorte farve er det en god ide at have særskilt.
Dyp blomsten sådan lidt på må og få rundt i malingen, men lad være med at "tvære" blomsten rundt i malingen, så er det nemlig man får den uønskede lortebrune farve...
Kom blomsten over på et papir som vist, og tryk den let ned mod papiret...Hvis der e meget maling på kan man sagtens lave et tryk mere med den samme mængde maling. Ofte bliver andet tryk meget finere end det første, synes jeg...
Fjern blomsten, og du har et tryk som dette...
Pil kronbladene af blomsten, her er det nu fra en margurit...
Dyp blomsterbunden i sort sværte...
Tryk med blomsterbunden i midten af blomsten, jeg lader ikke tørre ind i mellem, men det kan man sagtens.
Det færdige multifarvede tryk.
Ensfarvet med gul og sort midte ser heller ikke så tosset ud...

Blå med sort er heller ingen dårlig kombi...mulighederne er uanede...
 
 
 
 
 
 
 
 
7 kommentarer:

 1. hvor er det bare nogle flotte blomster tryk du der har lavet jeg elsker de farver i dem :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle: Tak...bare man passer på ikke at blande farverne for meget sammen, bliver de fleste farve sammensætninger pæne...

   Slet
 2. Jeg synes også ofte andet tryk er flottere... leger en del med gelé-print, og her synes jeg også at det tit er det såkaldte ghost-print som er det pæneste. Mere detaljeret. Fine blomsterprint du har lavet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne-Mette: Gele print lyder som noget jeg også kunne synes om...

   Slet
 3. Super flotte tryk også bliver jeg lidt i tvivl. Kan egentlig bedst lide de sort/hvide. Ved ikke hvorfor, men det er som om blomsten sjæl rigtig kommer frem. De her tryk ville være rigtig gode til nogle fødselsdagskort.
  Hilsen fra Lina

  SvarSlet
  Svar
  1. Lina: Jeg kan helt klart bedst lide sorthvide tryk...men ind i mellem skal man prøve lidt noget andet...

   Slet
 4. Wonderful blog! I found it while surfing around
  on Yahoo News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?
  I've been trying for a while but I never seem to get
  there! Appreciate it

  Also visit my web-site - casualvisit.com ()

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥