Før bagning...
Efter bagning...beklager den lidt forringede billedkvalitet...
Mangler du en hurtig dessert eller lidt lækkert til kaffen, skulle du prøve æblekage med smuldredej.
Jeg bruger:
4-6 syrlige æbler, med skræl, men dog uden kernerhus, hvis æblerne er fine i skrællen, ellers skrælles de, og skæres i mindre stykker og lægges i et tærtefad der er smurt med olie eller smør.
Der drysses med lidt kanel og lidt ekstra sukker hvis æblerne er meget sure.
Hvis man bruger spiseæbler beholder æblerne deres struktur. Hvis man bruger madæbler der nemt koger ud, bliver æblemassen mere mos-agtig.
Suldredej:
100 g sukker (man kan også bruge farin)
100 g hvedemel
100 g smør
Hvedemelet smuldres sammen med smørret (det er nemmest hvis smørret er koldt) og sukkeret kommes i. Smuldredejen kommes over æblerne og smides i ovnen ca 30 minutter ved ca 200 grader, eller til smuldredejen er brun ovenpå.
Æblekagen smager fint alene, men en skefuld græsk yuogurt eller en klat flødeskum gør den ekstra lækker. Som dessertkage er den uovertruffen med is til. Den er aller bedst hvis den serveres lun.
Man kan selvfølgelig også drysse med hakkede mandler. Det gjorde jeg ikke denne gang...Nogen havde spist dem der var i skabet!
Uhmmmm...mine tænder læber i vand. Super lækkert.
SvarSletKh. Majbrit:)
UPS.....læber = løber ;o))
SvarSletMajbrit: Ja mine læber løber også i vand! :-)
SvarSletSuper nem og god opskrift. Tak for det!
SvarSletMmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!!!
SvarSletMeget dejlig, lækker og let! Tak for den ! :)
SvarSletHold da helt op.Den er bare så skøn og ikke mindst meget lækker.Og hurtig at lave.Tak får det.
SvarSletHar lavet den rigtig,mange gange.Den er en meget,lækker æblekage.Den er nem og hurtig at lave.Sidst jeg lavede,den kom jeg hele mandler ved ikke så mange og tilsatte også lidt vanliesukker.Det blev rigtig,lækket det gav lige det sidste.I skulle prøve
SvarSlet