torsdag den 6. maj 2010

Fiskesuppe - min bedste af slagsen...


Aftens menu hedder fiskesuppe, en god cremet en af slagsen, der smager herligt med et stykke brød til.
Opskriften, som er til en fire fem personer, lyder sådan ca. sådan her:
2 dybfrosne laksestykker,
2 rødspættefiletter,
Et par håndfulde rejer,
2 porrer,
1 rød peberfrugt 
2 store gulerødder
Pikant-ost, halvdelen af en stor, eller en lille
Et skvæt piskefløde... her er man selv til dels herre over fedtprocenten i retten, men det er ligesom, at suppen bliver en smule "slag" som min mor kalder det, når der ikke er så meget smag i en suppe, hvis piskefløden udelades...
Laks og rødspætte koges, tilsat lidt salt, til de er møre i en gryde, porrerne renses og skæres i skiver, der koges knapt møre i en anden gryde, der skal være stor nok til at rummme hele suppen. Gulerødderne skrælles og skæres i strimler, skiver eller hvad du nu har lyst til. Gulerødderne komme i gryden til porrerne og koges med, men ikke så længe at de koger ud, der skal være lidt bid i dem. Peberfrugten der er renset og skåret i små stykker komme i til sidst, og koges kun lige med, så de ikke koger til smat. Peberfrugt der er udkogt og smattet har aldrig gjort noget godt for nogen madretter. Pikantost røres ud med den piskefløde du har bestemt dig for at bruge, og hældes i gryden, der spædes evt til med kogevandet fra fisken, jeg plejer at si det der lidt klamme hvide fnidder fnadder de bliver i gryden når man koger fisk, fra... Man kan også komme en fiskeboullion-terning i suppen hvis man synes. Pikant/flødeblandingen kommes i suppen, hvorefter laks og rødspætte plukkes i mindre stykker og kommes i, rejerne kommes i til sidst. Suppen gives et lille opkog, og så er det spisetid!

9 kommentarer:

 1. Det lyder som en rigtg god og spændende suppe,nu mangler jeg bare en mand der kan lide fiskesuppe, for ham jeg har kan ikke .

  SvarSlet
 2. Conny: Måske kan han lide denne her,for den er ikke særlig fiskeagtig, min er nemlig heller ikke så vild med fisk...

  SvarSlet
 3. hej Kirsten....siden jeg for mange år dien fik fiskesuppe i østberlin med min skoleklasse...har jeg elsket fiskesuppe og nyder i den grad, hvis jeg er inviteret ud og der så er fiskesuppe...jeg har faktisk aldrig prøvet at lave det selv....hvilket må være en kæmpefejl....måske lidt præstationsangst.....men fiskesuppe er noget af det ypperste efter min mening....tak..

  SvarSlet
 4. såg bare såååå godt ut...

  ha ein fin kveld.

  SvarSlet
 5. Den skal jeg helt sikkert prøve. Lyder lækker. Tak for deling.

  SvarSlet
 6. Anita: Fiskesuppe er og bliver en dejlig spise...

  SvarSlet
 7. Ruth: Det smager ligeså godt som det ser ud til... hav en rigtig god weekend!

  SvarSlet
 8. Anne F: Selv tak da, jeg deler gerne, og du bliver ikke skuffet hvis du laver det...det er næsten garanti for at det ikke kan mislykkes!

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥