mandag den 5. oktober 2009

Småtingsafdelingen...

Rent strikkemæssigt er jeg i småtingsafdelingen for tiden. Disse små krammedukker, der kun er ca 10 cm høje, er en ren fornøjelse at strikke...Men pas på, lige pludselig vil du se dem igen, de underligste steder...Så er du advaret!!
Skulle du have lyst til at strikke dem kommer der en opskrift lige her:


Jeg har brugt bomuldsgarn, men uldgarn er i princippet også velegnet. Desuden skal du bruge fibervat til at fylde dukken med. Dukken strikkes i et stykke og sys sammen til sidst. Du begynder nederst med skoene, hvor du slår 26 masker op med sort og strikker 3 pinde ret. Skift til glatstrik og strik 12 pinde med buksefarve, eks blå. Derefter strikker du 10 pinde med blusefarve (det ser rigtig pænt ud med striber) herefter strikkes 6 pinde med beige eller hudfarvet, herefter skifter du farve til den farve huen skal have. Du strikker 2 pinde ret og 10 pinde glat, samtidig med, at du tager ind på 8 og 9 pind ved at strikke hveranden maske sammen. Bryd tråden, og træk den gennem de resterende masker og rynk sammen.
Dukken sys sammen midt bag, men lad en lille åbning stå. Sy bunden sammen således at bagsømmen sidder midt bag, fyld med vat, og sy åbningen sammen. Nu skal arme og ben markeres, det gøres ved at sy stikkesting  helt gennem arbejdet, brug samme farve som det strikkede. Ben: Sy fra bunden og ca 2,5 cm op gennem arbejdet. Arme: Sy fra blusekanten ca 2 cm på hver side af arbejdets midte, så armene bliver ca 1 cm brede. Vikl en snor om halsen og hæft. Sy 2 små øjne og en mund med stikkesting. Som pynt har jeg syet en lille knap på maven.... God fornøjelse

7 kommentarer:

 1. Juuuuubii!!! De er altså mega gode!
  Jeg glæder mig til at få dem :D

  SvarSlet
 2. Neeeej hvor er de søde! Hvor er du god. Til at finde på og til at strikke. Nu skal jeg altså ha' det lært. Det strikning.

  SvarSlet
 3. Hvor er de søde,dem må jeg hvis prøve at strikke.

  SvarSlet
 4. Hanne: Ja, det bliver sjovt...hvor mange det bliver til vides ikke, men der er indtil flere par...så det...

  SvarSlet
 5. Sara/minimega: Ja, det bliver du nødt til, strikning er det nye sort...

  SvarSlet
 6. Conny: ja de er rigtig sjove at strikke, og til at overkomme´, rent tidsmæssigt.

  Lea: Jeg synes også selv de er nuttede...

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥