fredag den 16. oktober 2009

Klima-kogebogen

Har vi brug for flere kogebøger? Tja, nu hører jeg til dem der for det meste laver mad "efter gehør" i hvert fald i det daglige.... Så selv om kogebøgerne kun kommer frem af skabet, når vi skal have gæster, og der skal lidt ny inspiration til, så synes jeg faktisk Susanne Engelstofts kogebog Klimakogebogen er et godt bud på noget, jeg tror vi kommer til at se meget mere til i fremtiden, nemlig kogebøger med et bestemt tema. Nogen epokegørende nyskabelser, rent madmæssigt, findes der efter min mening ikke så meget af i kogebogen, men budskabet er der ikke noget i vejen med....Og rent faktisk kan man være med til, i det små ganske vist, at redde lidt af verden mellem 5 og 7....Bogen har også et afsnit om at undgå spild, hvilket hører til en af mine mange kæpheste.... Alene det at handle lokalt, at bruge danske råvarer, så der undgås at bruge ressourcer til eks. flytransport, kan i det små, være med til at redde bare en lille smule af vort hårdt betrængte miljø.

Jeg synes faktisk klimakogebogen formår at videregive budskabet, om at værne om miljøet, ud fra devisen, mange bække små, gør en stor å, uden at virke "hellig" Og nye madopskrifter kan man jo altid bruge...

2 kommentarer:

  1. Jeg kender ikke den kogebog du nævner,med din beskrivelse af bogen, lyder det til at den er vær at kikke i. Jeg har ikke mange kogebøger jeg har Karolines Køkken" og et par andre stykker, jeg bruger også tit internettet når jeg skal finde opskrifter .
    Kan du have en god weekend

    SvarSlet
  2. Hej Conny: Den er også ret ny...jeg bruger også tit nettet....

    SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥