Her i huset anvender vi ofte syltede citroner i madlavningen...
Syltede citroner er en lidt længerevarende proces, men er absolut anstrengelserne værd. De bruges hakkede, i salater, dressinger og er rigtig gode som et friskt pift i en fars, de kan desuden bruges i wok-retter og andre sammenkogte retter. Olien der er tilbage, når citronerne er brugt, kan bruges til næsten alt...
Du skal bruge: 1o økologiske citroner, 1 kg havsalt og en liter olivenolie.
Sådan gør du: Først skyller du citronerne og tørrer dem af i et klæde. Derefter skæres de ud i både, hvorefter de lægges i lag i en skål med salt mellem hvert lag. Du skal slutte med et lag salt. Så lægger du en tallerken på toppen, for at holde citronerne nede i lagen der kommer efter en dags tid. Skålen sættes på køl i ca 14 dage. Nu tages citronerne op af saltvandet, de skylles og tørres let, hvorefter de lægges i et sylteglas, olivenolien hældes på så de dækker citronerne helt. Citronerne skal stå en månedstid, før de er klar til at blive brugt...
onsdag den 30. september 2009
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Jeg bliver altid glad for en lille kommentar...♥